Skip to content

Шість клубів Чемпіоншипа можуть припинити існування

Шість англійських футбольних клубів, які виступають в Чемпіоншипа (другий за значущістю дивізіон в системі футбольних ліг Англії), можуть припинити існування, якщо їм не буде надано фінансову підтримку на тлі кризи через пандемію коронавируса, повідомляє джерело “Рейтинг Букмекерів” з посиланням на видання Sky Sports.

Назви клубів не розкриваються.

 «Наше виживання повністю залежить від фінансової підтримки, без неї ми не зможемо працювати», — заявили в одному з клубів.

В іншому клубі повідомили, що в короткостроковій і середньостроковій перспективі команда може виживати за рахунок продажу гравців і платежів від АПЛ, проте «в кінцевому рахунку наше фінансове становище підтримується за рахунок повернення уболівальників на трибуни».

 «У більш довгій перспективі наша бізнес-модель клубу з самофінансуванням в таких умовах не працює», — додали в клубі.

Вісім клубів Чемпіоншипа заявили, що втрачають 15-40% від доходу через порожні трибун.

Раніше клуби «Ліверпуль» і «Манчестер Юнайтед» запропонували провести масштабну реформу в англійському футболі.  Зокрема, вони запропонували скоротити кількість клубів АПЛ з 20 до 18 команд, а також надати клубам Англійської футбольної ліги (об’єднує перший, другий і третій дивізіони) аванс в розмірі £ 250 млн, а потім щорічно виплачувати їм 25% від доходу клубів АПЛ.

Ще £ 100 млн вони запропонували перевести Футбольної асоціації Англії (FA).

Цю ініціативу підтримав президент Англійської футбольної ліги Рік Паррі, проте керівництво АПЛ назвало її «руйнівної».

Категория: Спорт

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: