Skip to content

В Дніпрі мешканці ж/м Парус долучилися до декадника #Дніпро_квітучий

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

15 жовтня в Дніпрі мешканці житлового масиву Парус долучилися до висаджування дерев у рамках міської комплексної програми з озеленення міста, яку ініціював міський голова Борис Філатов, та декадника #Дніпро_квітучий.

«На житловому масиві Парус на цьому тижні висаджується 50 дерев. Цей житловий масив буде одним із найзеленіших у місті. Чудово, що до цієї акції долучаються як представники бізнесу, так і волонтери, бо одними лише силами міста його озеленити в такому обсязі дуже важко. Це пов’язано з тим, що в цьому році центральна влада нас обікрала майже на три мільярди, але, не дивлячись на це, ми намагаємося озеленювати місто. За п’ять років ми висадили близько 10 тисяч дерев у дворах під час реконструкцій та капітальних ремонтів. У цьому році ми далі йдемо у подвір’я, й Дніпро стає зеленішим щодня», — розповів головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

У дворі по вулиці Гідропарковій, 9 з’явилося шість нових дерев: три горбини та три липи.

«Торік у нашому подвір’ї прибрали багато аварійних дерев, і мешканці були дуже цим засмучені. Нам дерева додавали більше свіжого повітря та створювали затінок. Ми звернулися за допомогою до міської влади, і нас почули», — розповіла представниця ОСББ по вул. Гідропарковій, 9 Наталя Ленчина.

Місцева мешканка Ірина Мискова згадує, що на цьому місці дерева висаджувалися під час забудови масивів, і всі вони вже були в аварійному стані:

«Після того, як їх прибрали, ми залишилися без зелених насаджень. Ми вдячні за те, що нам доставили ці дерева. Ми будемо за ними доглядати та берегти».

Допомагала мешканцям житлового масиву Парус висаджувати дерева досвідчена озеленювачка КП «Зеленбуд» Антоніна Магала.

«Старі дерева в місті необхідно прибирати, де є можливість — кронувати. На місці старих насаджень необхідно висаджувати нові, бо в нас промислове місто. Тому необхідно робити більше зелених зон, скверів і саме це ми й робимо. За останні роки ми почали значно більше висаджувати дерев, і ми задоволені цим».

П’ять дерев на місці старих аварійних висадили й у подвір’ї будинку №10 по вулиці Моніторній.

«У нашому будинку багато мешканців і маленьких дітей, і тому ми намагаємося озеленювати подвір’я. Дізнавшись про програму, ми вирішили долучитися до неї. Дякую міській владі за те, що з її допомогою ми оновлюємо дерева», — розповіла представниця ОСББ по вул. Моніторній, 10 Наталя Соболєва.

Так, місцева мешканка Ніна Годисова згадує, що раніше на цьому місці були аварійні дерева: «За останні п’ять років у нас з’явилося багато дерев, і ми цим дуже задоволені. До висаджування долучається багато молоді. Ми дуже задоволені, що місцева влада нам допомагає. Дякую Борису Філатову і його команді».

Біля нового стадіону, у подвір’ї кооперативного будинку на ж/м Парус, 1 висадили п’ятнадцять лип та кленів.

«Ми дуже хотіли озеленити територію навколо стадіону, і наші звернення почули. Під час реконструкції стадіону старі дерева прибрали, й виник простір без затінку. Територія перетворилася на пустелю, і тому нам були просто необхідні нові дерева. Ми дуже вдячні, що нас почули й надали саджанці», — розповіла мешканка кооперативного будинку 1-Б на ж/м Парус Ганна Рикова.

Нагадаємо, що в рамках комплексної програми з озеленення міста та декадника # Дніпро_квітучий загалом планується висадити 25 тисяч дерев та кущів.-

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: