Skip to content

У Дніпрі на лівому березі з’явиться сучасне місце відпочинку європейського зразка

8 жовтня у Дніпрі відбулася презентація проєкту реконструкції скверу на проспекті Слобожанському біля будинків 65 та 67. Запит на благоустрій саме цієї території від мешканців міста був вже давно. Люди навіть подали проєкт до «Бюджету участі» та зібрали необхідну кількість голосів, але міською владою було прийнято рішення зробити реконструкцію скверу на такому ж високому рівні, як це відбулося, наприклад, на  Набережній Перемоги та сквері «Прибережний». Про це під час виїзної пресконференції повідомив головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

«Провести більш глобальну реконструкцію в цьому сквері було вирішено для того, щоб і на лівому березі нашого міста також були місця відпочинку європейського рівня, де люди зможуть проводити своє дозвілля. Ця територія буде умовно розділена на дві частини між  будинком № 65 та будинком № 67. Тут буде облаштовано зону для прогулянок, дитячий та спортивний майданчики, створено місце для вигулу собак, встановлені лави, урни та сучасний вуличний туалет. Також будуть відведені місця для паркування автомобілів. Вся територія скверу буде освітленою, до того ж тут встановлять систему відеоспостереження», — розповів детальніше Антон Андрієнко.

У Дніпрі на лівому березі з'явиться сучасне місце відпочинку

Також він додав, що  головним завданням було зберегти якомога більше зелених насаджень, які тут вже є. Тому всі дерева попередньо проходять комісійне обстеження, в тому числі екологічною інспекцією області. Ті, на яких нині стоять відмітки — фаутні або аварійні. Замість них у сквері буде висаджено більше 150 дерев, серед яких сакури, клени, ялинки.

«У міському проєкті цього скверу всі ідеї, які ми подавали на «Бюджет участі», були збережені. Ми хотіли щоб тут були зони відпочинку та прогулянок, місце де можна вигулювати собак, дитячий та спортивний майданчики, всі вони є. Ми задоволені, що міська влада звернула увагу на лівий берег та готова зробити гідне місце відпочинку і на проспекті Слобожанському також», — сказала місцева мешканка Олена Зєєва.
За словами Антона Андрієнка, за договором, підрядник має виконати роботи до кінця наступного року, але за сприятливих погодних умов намагатиметься завершити якомога швидше.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: