Skip to content

Декадник озеленення: в Дніпрі висадять рекордну кількість дерев

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

У Дніпрі в рамках декадника озеленення висадять близько 10 тис. дерев. Це – частина міської комплексної програми з озеленення Дніпра, яку ініціював міський голова Борис Філатов. Дерева ростимуть біля дитячих садочків, медичних закладів, біля житлових будинків та на «червоних» лініях міста.

Місця висадки визначалися згідно з побажаннями містян. А дерева обрали відповідно до кліматичних особливостей: клени, липи, горобина тощо. Про це під час прямої телефонної лінії 7 жовтня розповів директор КП «Міськзеленбуд» Дніпровської міської ради Олег Плітченко.

«КП «Міськзеленбуд» висадить 10 тис. дерев. Зокрема, 5 тис. будуть закуплені коштом комунального підприємства, ще 5 тис. – за рахунок спонсорської допомоги. Висадка розпочнеться у понеділок, 12 жовтня», — розповів Олег Плітченко.

Крім того, озеленять й міські парки. Тут планують висадити більше тисячі дерев. Як зазначає директор департаменту парків та рекреацій Дніпровської міськради Олександр Буйволюк, до процесу висадки дерев підходять серйозно.

«Ми провели достатньо велику роботу. Разом із фахівцями ми визначили місця висадки нових дерев. Зараз готуємо землю – викопуємо ями, готуємо техніку, аби зробити все якісно. Також готуємо поливи та огородження, щоб дбати про зелені насадження. Ми не хочемо, аби після акції дерева не прижилися, тож підхід комплексний», — розповів Олександр Буйволюк.

За словами директора департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олега Семенко, таку велику кількість дерев у Дніпрі одномоментно ще ніколи не висаджували – це рекордна кількість.

«Вперше за часи незалежності нашої держави на території Дніпра проводиться така масштабна безпрецедентна акція з висадки зелених насаджень. І час обрано оптимальний: усі спеціалісти кажуть, що найкращий час для висадки листяних рослин – це друга декада жовтня. Рослини підібрані добре: вони добре приживаються, дають багато кисню та збирають пил, а для міста, де працюють великі підприємства, це важливо. Підхід абсолютно професійний», — додав Олег Семенко.  

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: