Skip to content

У Дніпрі відбувся форум сімей загиблих «Маленькими кроками назустріч один одному»

У Дніпрі відбувся форум «Маленькими кроками назустріч один одному»

У Дніпрі нещодавно відбувся форму сімей загиблих «Маленькими кроками назустріч один одному». Це перший подібний захід у нашому місті, який було організовано громадською організацією «ТАПС-Україна» за підтримки Дніпровської міської ради. Загалом у ньому взяло участь близько 100 учасників, усі карантинні заходи були дотримані. Про це під час прес-конференції 5 жовтня повідомила заступниця директора департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Юлія Дмитрова.

«Програма Дніпровської міської ради щодо підтримки громадських організацій діє успішно. Два дні проходив форум для сімей загиблих. Це не лише перший подібний захід у Дніпрі, такого формату форум проходить вперше в Україні. І надалі Дніпровська міська рада буде підтримувати громадські об’єднання, бо такі проєкти важливі», — каже Юлія Дмитрова.

Під час форуму учасники змогли познайомитися з групою психологів, цікавими спікерами, а також відвідати різні майстерні та майстер-класи, зокрема арт-терапію, виготовлення ляльок-мотанок, заняття з йоги.

У Дніпрі відбувся форум «Маленькими кроками назустріч один одному»

«Я точно знаю, що піти до психолога та поділитися своєю проблемою буває складно. У свідомості багатьох людей все ще є переконання, що психотерапія – це зло, хоча впоратися без спеціалістів у цій ситуації буває складно. На нашому форумі працювало 14 психологів на всіх локаціях, які допомагали учасникам», — розповідає голова правління «ТАПС-Україна» Тетяна Хорольська.

Після форуму в організаторів багато планів: допомогти родинам загиблих героїв із працевлаштуванням разом із партнерами громадської організації, проводити майстер-класи з арт-терапії та заняття з йоги й надалі.

«На форумі нам важливо було зрозуміти, у якому стані знаходяться ті, хто пережили втрату, та зрозуміти, які вони мають потреби. Для підлітків вже найближчим часом ми організуємо зустріч з профорієнтації, для вдів створюємо групи психологічної підтримки, а влітку плануємо зробити виїзний табір і ще багато іншого. Головне, що ми хочемо донести: потрібно не жити втратою, а навчитися з нею жити, дбати про своє майбутнє», — розповіла членкиня організації «ТАПС-Україна», психологіня проєкту Олена Шилова.

Більше подробиць можна знайти на офіційній сторінці «ТАПС-Україна» у Фейсбуці (https://www.facebook.com/tapsukraine/).

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: