Skip to content

У Дніпрі поступово завершують капітальні ремонти вхідної групи у лікувальних закладах

У Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги №8 ДМР (вул. Софії Ковалевської, 53 А) завершується капітальний ремонт вхідної групи. Тут облаштували ґанок, утеплили та оздобили фасад, зробили пандус та знижені сходи, поклали тактильну плитку. Всередині вже замінили електромережі, пофарбували стіни, відремонтували ліфт та облаштували санвузол для людей з інвалідністю, зони для  дитячих візків, гардероб. 

«Будівля, у якій розташовано наш центр, з’явилася в 1973 році. Відтоді капітального ремонту в ній не  проводили. Завдяки Дніпровській міській раді тут ведеться капітальний ремонт першого поверху, який включає в себе створення умов для маломобільних груп населення, і це не тільки люди з інвалідністю, це також особи похилого віку, батьки із дітьми тощо. Відтепер у нашому центрі буде облаштовано все так, щоб людям було максимально зручно та комфортно не тільки діставатися до самого центру, а й перебувати в ньому», — сказала генеральна директорка ЦПМСД №8 Ольга Ломоносова.

У Дніпровському центрі первинної медико-санітарної допомоги №8 ДМР обслуговуються майже 52 тисячі пацієнтів, з них зареєстровано близько 1000 осіб з інвалідністю. Всі вони потребують комфортних умов для отримання якісної медичної допомоги.

«З першого червня у Дніпрі почалася грандіозна реконструкція 9 об’єктів бюджетним коштом.  Це наші центральні амбулаторії, які відвідує велика кількість мешканців міста. Така реновація відбувається перш за все для того, щоб забезпечити цілковиту доступність для маломобільних груп населення. В усіх закладах обов’язково встановлюють пандуси з правильним кутом нахилу, роблять знижені сходи із тактильною плиткою, ремонтують ліфти, замінюються електромережі, мережі водопостачання та водовідведення, облаштовують вбиральні для людей з інвалідністю. Загалом все, щоб людям було зручно відвідувати медичні заклади нашого міста», — сказала заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко.

Мешканка району Світлана вже більше 20 років обслуговується в Центрі первинної медико-санітарної допомоги №8. Каже, що це перший масштабний ремонт, який робиться в цьому закладі.

«Я тішуся від того, що тут роблять ремонт. Адже в цьому закладі і меблі, і стіни, і кабінети, і обладнання вже на стільки застарілі, що їх давно потрібно міняти. От розпочали з першого поверху, а там і до всіх інших дійдуть. Такі зміни, вважаю, тільки на краще», — сказала жінка.

Пацієнтка амбулаторії Антоніна Петрівна, каже, що за станом здоров’я їй важко пересуватися самостійно. Жінка приїхала до сімейного лікаря на соціальному таксі.

«Те, що ремонт тут влаштували – це добре. Та ще краще, що вбиральня буде на першому поверсі спеціально облаштована, та й сходи не слизькі і двері розсувні, кажуть, встановлять. Для мене, наприклад, такі зміни дуже необхідні», — поділилася думками жінка.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: