Skip to content

Студгуртожитки – можуть стати осередками захворювання на COVID-19 у Дніпрі, — Юлія Віклієнко

У Дніпрі станом на 5 жовтня зафіксовано 4773 підтверджених випадки захворювання на коронавірус, 2221 особа з цим діагнозом одужали. На амбулаторному лікуванні знаходиться 2215 захворілих. Наразі в 21-й лікарні знаходяться 204 пацієнти з COVID-19. У 16-й лікарні — 118 хворих на коронавірус. Загалом 16 дорослих пацієнтів – на ШВЛ. У 6-й дитячій лікарні — 4 особи з діагнозом COVID-19. Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Юлія Віклієнко, повідомляє «Наше місто».

Крім того, продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони обстежили більше 20 тис. осіб. «Місто має запас лікарських препаратів на 3 місяці, має засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби. Усе було закуплено за рахунок резервного фонду міського бюджету. Усі забори для ПЛР-досліджень проводяться вчасно. Але, на жаль, не все залежить лише від нас: лабораторії, які виконують дослідження – обласний лабораторний центр та лабораторія на базі лікарні Мечникова, затримують видачу результатів до 10-14 днів. Також почастішали випадки, коли люди перепровіряють свої результати в інших містах і замість позитивного отримують негативні. Це вводить в оману й лікарів, й мешканців міста. Обласна влада нагнітає ситуацію, але ми закликаємо дніпрян до спокою і найголовніше – дотримуйтесь карантинних обмежень, носіть маску, дотримуйтесь соціальної дистанції, мийте руки та не займайтеся самолікуванням – зверніться до свого сімейного лікаря», — зазначила Юлія Віклієнко.

Як зазначила Юлія Віклієнко, Дніпро перейшов з 5 жовтня у помаранчеву зону, але ситуація в місті нормальна, усе під контролем міських департаментів та комунальних служб. При цьому, як зазначає Юлія Віклієнко, обласні чиновники й досі не звернули увагу на проблему недотримання карантинних заходів у гуртожитках міста. «У гуртожитках, хостелах та подібних закладах, де мешкають студенти вищих навчальних закладів, не дотримуються карантинних обмежень. Там не дотримуються маскового режиму, вчасно не провітрюють та не дезінфікують приміщення. Ми неодноразово наголошували на цьому. Гуртожитки – це бомба уповільненої дії. Саме вони можуть стати осередками захворювання COVID-19», — каже заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення ДМР.

Як відомо, у школах Дніпра захворіло 142 учні, 98 педагогів та 18 технічних працівників. З них госпіталізовано 4 учнів, 18 педагогів та 6 техпрацівників. Організовано дистанційне навчання в 46 школах, 127 класах, де навчається 3685 учнів. У той же час у Києві, який знаходиться в жовтій зоні, COVID-19 було виявлено у 365 учнів шкіл та 205 вчителів, 4 школи були закриті на карантин, а на самоізоляцію та дистанційне навчання відправлено 275 класів у 116 столичних школах.

Категория: Архив, Новости Днепра, Спорт

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: