Skip to content

Лише 25% споживачів знають про можливість зміни постачальника газу

Такими висновками щодо відкриття ринку газу для фізосіб-споживачів поділився Володимир Шведкий, СЕО незалежного енергетичного провайдера ETG.UA під час експертної онлайн дискусії на тему «Ринок газу: політ нормальний», яку організувала Федерація роботодавців нафтогазової галузі.

«Можна з упевненістю казати, що ринок працює. Ми отримуємо по декілька сотень звернень на добу до нашого контакт-центру с запитаннями про те, як можна змінити постачальника – розповідає керівник ETG.UA. – Тож можна констатувати, що споживач активно отримує інформацію з різноманітних джерел, вивчає пропозиції та прицінюється».

Також Володимир Шведкий звернув увагу учасників дискусії на потенційну проблему, яка може проявитися вже через 3-4 місяці роботи вільного ринку газу. «Наразі в Україні більше 800 ліцензованих постачальників газу. 300-400 з них будуть виходити на ринок населення вже в поточному опалювальному сезоні. Є велика ймовірність того, що хтось із них отримає гроші від  споживачів, але не буде в змозі забезпечити їх природним газом. Повинен з’явитися жорсткий механізм, який регулював би цю ситуацію», — зазначив Шведкий.

НКРЕКП (національна комісія що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) перевіряє належність укладання договорів і дотримання ліцензійних умов учасниками ринку газу. А важелів, які впливали б на недобросовісних постачальників, які  можуть вводити в оману та маніпулювати населенням, наразі немає. Над цим питанням необхідно працювати, вважає Володимир Шведкий.

Зараз розглядається директива НКРЕКП №1227, яка посилить відповідальність постачальників і забезпечить регулятору каральні функції. В НКРЕКП очікують, що її буде прийнято до кінця поточного року. Це посилить захист споживачів цієї послуги від недолугих постачальників.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: