Skip to content

Дніпро – квітучий: у місті для дніпрян організували майстер-клас з пересадки дерев

У Дніпрі, на території зеленої зони Самарського району, провели майстер-клас з пересадки дерев. Акцію організували в рамках міської комплексної програми з озеленення міста, яку ініціював міський голова Борис Філатов, та декадника # Дніпро_квітучий. До заходу долучилися всі охочі містяни, у тому числі й слухачі Університету третього віку, а також молодь.

«У Дніпрі проводиться декадник із озеленення, під час якого по всій території міста висаджуватимуться дерева у дворах, школах, медичних закладах тощо. А зараз для всіх бажаючих спільно з колегами із департаменту парків та рекреацій вирішили організувати майстер-клас з пересадки дерев, оскільки нині сприятливий для цього час. Сподіваємося, для мешканців вся почута інформацію буде корисною і стане в нагоді», — підкреслив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

Зі свого боку, інженер садово-паркового господарства КП «Дирекція територій та об’єктів рекреацій» Сергій Іщенко зазначив:

«Головна мета заходу – розповісти мешканцям, як технічно правильно пересаджувати дерева. Обрали для цього одну із зелених зон, де так звані порослеві дерева видалялись би. А щоб їх зберегти, вирішили в рамках майстер-класу показати принцип і механізм пересадки дерев, більшість з них – це фруктові. Усе побачене і почуте, нові знання люди зможуть застосовувати на своїх присадибних ділянках, прибудинкових територіях, щоб зберегти саджанці здоровими».

Майстер-клас також проводила й інженерка згаданого комунального підприємства Тетяна Демченко. Зокрема, вона показала, як пересаджувати дерева, на прикладі дикої абрикоси.

«Нині сприятливий час, щоб пересадити дерево. Для цього слід ретельно обкопати його, залишаючи по максимуму коріння. Далі очищуємо стовбур від зайвих, непотрібних гілок, зменшуємо загальний об’єм крони для мінімізації випаровування вологи. Якщо є пошкоджене коріння, прибираємо такі частини, підсушуємо корінь на повітрі і потім садимо дерево на нове місце. Обов’язково слід після цього полити саджанець. Територія навкруги нього повинна бути чистою від бур’янів», — розповіла Тетяна Демченко.

Слухачка Університету третього віку Олена Збарська у захваті від майстер-класу: «Чудовий захід. На лекціях в УТВ нам розповідали про посадку дерев та інших насаджень. А зараз показали на практиці. Маю дачу і, звісно, щось знали вже, а дещо й почула для себе нове. Фахівці не просто розповідали, а показували, як правильно пересаджувати дерево. Тому вже найближчими вихідними на дачі буду цим займитися», — сказала жінка.

Дніпрянка Лідія Прокоф’єва теж із захопленням занурилася у майстер-клас.

«Дуже цікаво фахівці розповіли нам не лише про пересадку дерев, а й про ґрунти, як за зеленими насадженнями правильно доглядати, як реанімувати дерева. Наприклад, мені ця інформація знадобиться, оскільки через карантин зрідка їздила на свою присадибну ділянку, тому деяким деревам треба буде більший догляд. Біля дому, де живу, теж дерева ростуть, деякі з них будемо пересаджувати. От і застосую знання», — додала пані Лідія.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: