Skip to content

Пока областная власть бездействует, Павлоград остался без воды: горожане требуют у президента вмешаться

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

Как сообщалось ранее, жители Павлограда в Днепропетровской области снова остались без воды на неопределенный срок. ГП «Днепр-Западный Донбасс» остановил водоснабжение. Устав ждать реакции от областной власти, местные жители направили президенту Украины открытое письмо с требованием вмешаться в ситуацию, передает корреспондент «Наше Місто».

Жители Павлограда в очередной раз остались без воды. Снова «пустые» краны и снова, — никакой конкретики. Когда включат воду, в Павлоградском исполкоме, — не сообщают. Вместо этого местным жителям предоставили список адресов, по которым работают колонки и артезианские скважины. Горожане с раздражением смекнули, — это надолго.

Пока областная власть бездействует, Павлоград остался без воды: горожане требуют у президента вмешаться

Днепропетровский облсовет также молчит, — о масштабах остановки водоснабжения можно лишь догадываться. Устав от молчания областной власти, местные жители направили к президенту открытое письмо с требованием прекратить шантаж жителей города и немедленно вмешаться в ситуацию.

Пока областная власть бездействует, Павлоград остался без воды: горожане требуют у президента вмешаться

Текст письма на своей странице в Facebook опубликовал местный житель Николай Моргунов.

«Вимагаємо припинити шантаж населення міст Павлоград, Тернівка та Першотравенськ Дніпропетровскої области з боку підприємств, які відповідають за забезпечення водопостачання зазначенних міст. Серед них Державне міжрайонне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-Західний Донбасс», міські водоканали тощо. Шантаж відбувається шляхом обмеження постачання води цілому регіону з населенням 300 тис. чол. «за борги населення». Але більшість населення справно оплачує комунальні послуги і вимушено страждати за провину боржників — а це є порушенням наших конституційних прав. Зокрема ст. 22 Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», ст. 4 та ст. 18 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Крім того, стаття 61 Конституциї Україні чітко зазначає — «Юридична відповідальність особи має індивідуальний характер.» Але замість індивідуальної роботи з боржниками та обмеження водопостачання саме порушникам договорів, відбуваеться відключення водопостачання всьому населенню одразу — відповідають «всі за одного»

Так, водопостачання було відсутнє в період між 06 та 10 серпня 2020 року. Водопостачання обмежувалось вночі 06 та 07 вересня 2020 року. Також за повідомленням комунального підприємства «Павлоградводоканал» у зв’язку з обмеженням 05 вересня 2020р. водопостачання Державним міжрайонним підприємством водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-Західний Донбасс» на м. Павлоград , КП «Павлоградводоканал» припинено централізоване водопостачання з 07 вересня 2020 року з 9:00 на невизначений термін.

Хочемо звернути увагу на наступні додаткові факти — в місті Павлоград є вуличні скважини з водою. Крім того, організовано підвіз води в цистернах в деякі райони міста. Тобто обмеженний запас води на першочергові потреби теоретично можно зробити. Але це вимагає часу та належної фізичної підготовки. Бо тільки фізично здорова та сильна людина здатна принести на руках воду в достатній кількості. Що робити людям похилого віку, немічним, жінкам з дітьми в такій ситуаці? Є цілком реальна небезпека стрімкого росповсюдження інфекційних хвороб. Зокрема в місті Павлоград фіксується зріст захворюванності на особливо небезпечну хворобу COVID-19, є ризик попадання міста в червону зону карантину та колапсу місцевої системи медичної допомоги. Неможливість дотримання особистої гігієни на належному рівні не сприяє покращенню ситуації.

Також хочемо зазначити, що при цьому в Павлограді діє тариф на водопостачання та водовідведення значно вищій, ніж в інших містах Украіни — а саме 40 грн. 45 коп. за 1 м3.

Щоб уникнути соціального вибуху в межах кількох міст Дніпропетровського регіону, вимагаємо від Президента та вищого керівництва України втрутитись в ситуацію, забезпечити виконання конституційниїх прав населення, зокрема права на чисту воду, та встановити і покарати відповідно до Законодавста винних у виникненні даної ситуації», — значится в тексте обращения

Напомним, в начале августа 2020 года почти половина Днепропетровской области осталась без воды в адскую жару. После отключения от электроснабжения за масштабные долги водоканала «Днепр — Западный Донбасс», порядка 200 тысяч жителей Днепропетровщины вынуждены были набирать воду в скважинах или покупать её в магазине.

Пока областная власть бездействует, Павлоград остался без воды: горожане требуют у президента вмешаться

Причиной тому, — внушительный долг Госпредприятия в 183 миллиона гривен. В связи с этим ДТЭК Днепровские электросети отключил ГП «Днепр-Западный Донбасс» от электроснабжения. В связи с этим, подача воды для доброй половины Днепропетровской области, а это к слову, — порядка 235 тысяч человек, остановилась.

Пока областная власть бездействует, Павлоград остался без воды: горожане требуют у президента вмешаться

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: