Skip to content

Переваги електронного рецепту: Дніпро задає тренд

Переваги електронного рецепту: Дніпро задає тренд

Дніпро перший в Україні впроваджує електронний рецепт. Так, за тиждень після презентації цієї програми містяни отримали вже близько 5 тис. рецептів.

«Електронний рецепт виписується одразу по трьом програмам: «Доступні ліки», відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1303 та на всі інші препарати. Перевагою для мене особисто є те, що немає паперової тяганини. Ми не витрачаємо час пацієнта на виписку рецепту та розбір почерку іншого лікаря. Таким чином, ми можемо більше приділити уваги людині. Окрім цього, підробка рецептів неможлива, бо всі дані приходять на особистий номер пацієнта, який вказаний у декларації. Така система також виключає втрату рецепту, бо завжди є електронне підтвердження», — розповіла сімейна лікарка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Тетяна Земляна.

Переваги електронного рецепту: Дніпро задає тренд

Щоб отримати рецепт, пацієнту необхідно прийти на прийом до свого сімейного лікаря, який заповнює електронну амбулаторну картку і призначення. Після цього пацієнт зможе протягом місяця придбати ліки в будь-якій аптеці міста чи навіть країни. Виключенням є програма «Доступні ліки», які видаються в певних аптеках.

Дніпрянка Олена Комишна вже встигла оцінити переваги електронного рецепту: «Я кожного місяця прихожу на прийом, і за такою системою це значно економить мій час. Для мене це зручно і доступно. Так, отримавши електронний рецепт, мені більше не потрібно розбирати почерк лікаря».

Переваги електронного рецепту: Дніпро задає тренд

Фармацевт Тетяна Голтун розповіла, що вже багато пацієнтів скористалися електронними рецептами: «Це достатньо зручно, швидко та ефективно. Завдяки електронному рецепту я можу використовувати штрих-коди, які вводяться автоматично в комп’ютер. Препарат одразу виводиться на екран, і я роздруковую чек та видаю препарат пацієнту».

Зазначимо, що Дніпро є лідером серед інших міст України за впровадженням цифрової екосистеми в медичній сфері. Так, єдиний інформаційний простір охоплює електронну реєстратуру, рецепти, отримання направлення до профільних лікарів, амбулаторну карту, історію хвороби, лабораторну діагностику, аналітичну систему для визначення рентабельності медичного закладу тощо.

Переваги електронного рецепту: Дніпро задає тренд

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: