Skip to content

Як буде організовано навчання в школах Дніпра в умовах адаптивного карантину

Як буде організовано навчання в школах Дніпра в умовах адаптивного карантину

У вересні до шкіл Дніпра  підуть понад 102 тис. учнів, з них майже 11 тис. –  першокласники. Для безпеки дітей у навчальних закладах розробили порядок організації освітнього процесу. Зокрема, тимчасовий порядок передбачає алгоритм допуску до навчальних закладів, маршрути руху в закладі, режим організації харчування та роботу групи подовженого дня. Про це під час прямої телефонної лінії розповіла заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олена Яковенко.У свою чергу, департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради вже забезпечив  школи засобами для миття підлоги, рідким мило для миття рук, пакетами для сміття, пірометрами.  

«Найголовніше – уникнути скупчення в закладі освіти. Будуть задіяні всі можливі входи та виходи до будівлі. Використовуватиметься розмітка на підлозі для двостороннього руху по коридорах. За класами будуть закріплені окремі навчальні кабінети. Буде розмежовано в часі початок занять та перерв для різних класів. Звичайно, у кожній школі буде по-різному, бо враховується архітектура будівлі, кількість учнів, педагогічний склад, матеріально-технічна база. Найважливіше – це здоров’я дітей та їхня безпека», — зазначила Олена Яковенко.

Також за словами Олени Яковенко, перед початком робочого дня всі педагоги проходитимуть температурний скрінінг: працівники з температурою понад 37,2 або з ознаками гострих респіраторних захворювань до роботи допускатися не будуть.

«Маски обов’язкові для педагогів. Учні входять до школи та пересуваються по коридорах у масках. Виняток, відповідно до постанови № 50 головного санітарного лікаря країни, для учнів 1-4 класів. А у навчальних кабінетах всі учні за бажанням можуть бути без масок. Дітей забезпечують масками їхні батьки. Групи подовженого дня працюватимуть, але буде скориговано їхній графік роботи», — каже Олена Яковенко. 

Як буде організовано навчання в школах Дніпра в умовах адаптивного карантину

 У свою чергу, головна спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дніпровського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Наталія Горіла наголосила, що педагоги мають використовувати одну маску протягом трьох годин роботи, потім замінювати її. 

«Основний спосіб дезінфекції рук – миття з рідким милом. Антисептична обробка рекомендується, якщо немає доступу до проточної води. Після кожного заняття проводиться провітрювання впродовж не менше, ніж 10 хвилин. Також учні повинні відвідувати їдальні за розкладом, який розробляє керівник школи. А функціонування питних фонтанчиків забороняється. Школи повинні мати медичний пункт, який буде забезпечено усіма необхідними засобами, у тому числі термометрами та санітайзерами», — каже Наталія Горіла. 

Олена Яковенко також додала, що 141 заклад загальної середньої освіти міста отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики. Водночас у 32 – відкрито вакансії медичних працівників, з них у 23 закладах, які отримали ліцензію.

Категория: Архив, Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: