Skip to content

Безпека на дорогах Дніпра: авто, припарковані в непризначених місцях, можуть бути причиною ДТП

У Дніпрі постійно проводяться рейди щодо контролю зупинки/стоянки автомобілів. Припарковані в непризначених для цього місцях машини порушують правила дорожнього руху, а також можуть бути причиною дорожньо-транспортної пригоди. 
За словами речниці патрульної поліції в Дніпропетровській області Людмили Копиленко, неправильно припаркована машина може створювати аварійні ситуації: 

«Наприклад, якщо це на пішохідній зоні, то така машина перекриває огляд пішоходу, а на переході – людина може не побачити сигнал світлофору. Це стосується всіх учасників дорожнього руху, коли неправильно припаркований автомобіль закриває огляд для інших водіїв». 

Серед найчастіших порушень, які фіксує інспекція з питань контролю за паркуванням, – паркування машин на пішохідних зонах або зовсім поруч з пішохідними переходами чи зупинками громадського транспорту.

«Машина перекриває доступ транспорту до зупиночної кишені. А відтак – тролейбус чи великий автобус не можуть вільно заїхати на зупинку. А інколи буває, що через таку ситуацію, на жаль, трапляються і ДТП чи травмування людей. Тому інспектори постійно проводять контроль за дотриманням правил паркування машин», — розповів під час виїзної пресконференції 4 серпня начальник Інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Володимир Бацун.

Одним із місць, де водії порушують правила паркування, є пішохідна зона на Європейській площі, навпроти трамвайної зупинки. 

«Тут заборонено паркуватися. Водій може не розрахувати габарити своєї машини і зачепити або пішохода, або трамвай, який проїжджає впритул, чи перекрити йому рух, а це зриви графіків. І це при тому, що зовсім поруч знаходиться облаштований паркувальний майданчик по вул. Центральній, велика парковка на площі Героїв Майдану, а також в одному із торгівельних центрів. Щоденно інспектори виписують тут до 40 штрафів за порушення правил дорожнього руху в частині зупинки/стоянки автомобілів», — підкреслив начальник інспекції.

Цього разу інспектори теж зафіксували на згаданому місці порушення. Інспектор з паркування Віталій Мельник зазначив: 

«Як бачимо, машини припарковані на тротуарі і створюють перешкоду для руху пішоходів, зокрема, й для вільного пересування осіб з інвалідністю чи мам з візочками. Зробили першу фіксацію. Як вимагає процедура, через 5 хвилин водій свій транспортний засіб не прибрав, тому виписали повідомлення про притягнення до відповідальності і евакуюємо машину, оскільки це порушення вважається суттєвим. Штраф у такому випадку – 510 грн. Після його сплати, а також оплати за транспортування авто та його зберігання на штраф-майданчику, власник при пред’явленні документів може його забрати», — наголосив Віталій Мельник. 

Дніпряни схвалюють, що в місті наводять порядок із паркуванням і контролюють ті місця, де залишати машини заборонено. 
 

«Схвалюю дії інспекторів, які контролюють водіїв-порушників. На площі постійно багато людей, які поспішають у своїх справах. Часто доводиться підбігати на зупинку, щоб встигнути на трамвай, а тут ці машини стоять і перешкоджають вільному руху, доводиться обходити. Такого не повинно бути. Контроль має дисциплінувати водіїв», — наголосила пані Лариса. 

Дніпрянка Любов Максимівна теж підтримує роботу інспекторів: 

«Повинен бути порядок. Якщо заборонено паркуватися в цьому місці, так треба дотримуватися правил. Велика парковка на площі, та й от зовсім поруч. Так ні – треба залишити машину прямо на пішохідній зоні. Раз оштрафують, а наступного – водій вже подумає чи паркуватися тут».

«Звісно, негативно ставлюся до паркування машин тут, особливо, коли погана погода – дощ чи сніг. Доводиться обходити всі ці машини. Як пішохід, я маю вільно пройти по бульварній частині. Роботу інспекторів вже видно, наприклад, по вул. Глінки, де багато зупинок тролейбусів, автобусів. Раніше вони не могли під’їхати через припарковані машини. А зараз там ситуація значно покращилася. Ще є випадки порушень, але вони поодинокі», — додала пані Лілія.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: