Skip to content

Ювілейний Дніпровський півмарафон відбудеться в онлайн-форматі через пандемію

Ювілейний Дніпровський півмарафон відбудеться в онлайн-форматі через пандемію

Ювілейний Дніпровський півмарафон 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON у 2020 році відбудеться онлайн через пандемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомила компанія-організатор Run Ukraine.

«Ми довго виношували це рішення. Ми знаємо, що таке багатотисячний старт та які неповторні емоції він дарує бігунам. Ми до останнього сподівалися, що захворюваність піде на спад, карантин скінчиться, і тисячі людей вийдуть на старт без ризику для себе та своїх близьких. Ми спілкувалися з медпрацівниками та місцевою владою та шукали саме той формат, за якого бігуни зможуть безпечно подолати свої дистанції», – поділився генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Цьогоріч Дніпровський півмарафон мав відбутися вже вп’яте. Очікувалося, що в 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON візьмуть участь близько 6000 бігунів-любителів та професіоналів з України та з-за кордону.

«На жаль, майже неможливо спрогнозувати, чи вдасться провести бодай один біговий захід офлайн. Є ризик того, що їх доведеться скасовувати в останній момент: за тиждень чи навіть за добу, як це було з півмарафоном у Парижі, – зазначив Дмитро Черніцький. – Ми можемо змиритися і сидіти вдома, аж доки пандемія не завершиться. Але хіба це у стилі бігунів? Ми знаємо, що таке долати межі можливого. Ми не вміємо рівно сидіти на місці та миритися з обставинами».

Дніпровський півмарафон 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON – це один з етапів всеукраїнської бігової Ліги Under Armour Ukrainian Majors Running League. Цьогоріч вона повністю переходить в онлайн-формат.

«INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON – це знакова спортивна подія для всього міста. Але, на жаль, епідеміологічна обстановка зараз не дозволяє проводити події такого масштабу. Ми дуже засмучені, що в цьому році нам не вдасться зібрати всіх любителів бігу разом. Ми, звичайно, готувалися до марафону, готувалися спортсмени, наші співробітники і співробітники багатьох дніпровських компаній, яких нам вдалося закохати в біг. Але здоров’я людей понад усе. Тому в 2020 наш забіг пройде в онлайні, а очно ми зустрінемося вже в 2021 році», – зазначила Людмила Новак, начальник управління комунікацій ІНТЕРПАЙП.

Under Armour Ukrainian Majors Running League ONLINE об’єднає 5 бігових заходів:

  •  22-23 серпня 2020 – 5th MOLOKIYA LVIV HALF MARATHON
  • 19-20 вересня 2020 – 10th WORK.UA KYIV HALF MARATHON
  • 10-11 жовтня 2020 – 5th TAVRIA V ODESA HALF MARATHON
  • 31 жовтня-1 листопада 2020 – 11th WIZZ AIR KYIV CITY MARATHON
  • 21-22 листопада 2020 – 5th INTERPIPE DNIPRO HALF MARATHON

Харківський півмарафон 1st RUN UKRAINE KHARKIV HALF MARATHON та запорізький півмарафон 4th ZAPORIZHSTAL HALF MARATHON не скасовуються, але у 2020 році не відбудуться.

Бігові заходи у форматі онлайн набули популярності під час карантину через заборону проведення масових заходів. Онлайн-забіги – це забіги, які дозволяють брати участь в них дистанційно, біжучи у будь-якому місті та будь-яким маршрутом. Таким чином витримується соціальна дистанція, а отже, вони є безпечними та не порушують умов карантину.

Для участі у такому заході потрібен лише телефон або GPS-пристрій, який фіксуватиме подолану дистанцію. Подолавши її, бігун здобуває медаль фінішера – так само, як і на звичайному забігу.
Офіційний сайт заходу: https://interpipe.dniprohalfmarathon.org/

Категория: Новости Днепра, Реклама

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: