Skip to content

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця

Дарина Сухонос

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

Одарка Біла, архітектор за освітою,  наразі працює начальником управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання. Молода приваблива дівчина відверто розповіла нам про плітки, знайомство з Борисом Філатовим та особливою кицею на ім’я Тайга, яка живе в неї в кабінеті.

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

Про алкоголь, тераріум та фото у соцмережах

У пані Одарки дуже світлий і сучасний кабінет – тут багато цікавих сувенірів, є живі пташки і навіть киця.

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

Тайга- дуже особлива кішка

— Плітки є плітки, на них не варто звертати уваги, — зазначає вона. — Але я часто чула, що своїм працевлаштуванням я завдячую батькам, хоча мої батьки ніколи не мали жодного стосунку до будь-якої з моїх робіт.

Дівчина згадує, що її  життя поділилось на два етапи — до 2014 року і після.

— До 2014-го я багато малювала і працювала в IT-сфері. А після того як штурмували обладміністрацію, я потрапила до штабу нацзахисту, і все змінилось, — згадує вона. — На момент 2014 року міська рада була таким тераріумом. І я не дуже вірю, що і зараз вона змінилась. Я думаю, що, скоріше, ми десь адаптувались і навчились грати за цими правилами. Так, міськрада схожа на тераріум, щоб не сказати на клоаку. Але у мене є тут товариші серед юристів і комунальників.

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

Одарка Біла називає себе суворим керівником. «Наше управління найцікавіше тому, що тут три самодостатні сектори – молоді,  національного патріотичного виховання  та позашкільної освіта. Молодь – це течія, яку контролювати неможливо. Все, що ти можеш зробити, – направляти. Позашкільна освіта – це той фундамент, який закладається в дитину вже з п’яти років. І, звичайно, патріотичне виховання має починатись ще з садочка і закладатись змалечку. Не кожна родина живе з самоідентифікацією, що вони патріоти, українці, дніпряни. Моє завдання – це якраз таке виховання дітей та молоді. І загалом це вдале поєднання. Також можу сказати, що я  сувора і противна, дуже вибаглива до себе та інших, починаючи від професійних моментів і закінчуючи зовнішнім виглядом  і манерою спілкування», — каже вона і наголошує, що люди, які працюють з молоддю, повинні мати цікавий та стильний вигляд.

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

— І так само вживання алкоголю, фотографії у соцмережах – це все дуже важливо, — продовжує начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання. — Про це потрібно пам’ятати. Я теж вживаю і люблю деякі напої, але не публічно, тому слідкую в соцмережах за своїми співробітниками. І я прекрасно розумію, що ті чорти, що є в мене, вони колись також вилізуть. Я собі іноді дозволяю покричати, зробити зауваження, відверто кажу тим, хто приходить до мене на роботу, що я противна і вибаглива. Також я вважаю, що держслужбовці повинні розмовляти українською мовою і знати її. З мене за українську мову в школі кепкували. Я завжди розмовляла українською і зараз пишаюсь, що дожила до тих часів, коли наша мова гідна своєї країни.

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

«У свідоцтві про народження я Одарка, у мами в документах також. Але коли отримувала паспорт, жінка з начосом на голові не знайшла такого імені в радянському довіднику імен, тому мене записали як Дар’ю. І я звикла до обох імен», — каже вона

Питання заробітної плати у держслужбовців – це завжди те, що обговорюють. «У мене від 11 до 14 тисяч гривень на місяць. Я думаю, що зарплата чиновника повинна бути великою, але не космічною, не абсурдною, як 300 — 200 тисяч гривень у представників судової влади і так далі», — вважає Одарка.

Про знайомство з Борисом Філатовим

Одарка Біла згадує знайомство з Борисом Філатовим ще коли він не був міським головою. «Ми познайомились у штабі нацзахисту. Я не пам’ятаю точно день, напевно, це була весна. Тоді він був заступником голови обладміністрації, здається.  По роботі в штабі можу сказати, що ця людина надавала колосальну підтримку як фінансову, так і емоційну», — згадує вона.

Також Одарка наголошує, що у міському голові їй імпонує чесність, прямолінійність і відкритість. «Він неймовірно талановита людина, я з дитинства пам’ятаю його голос з програми «Губернские хроники». Він вибагливий і суворий. Але  таким і повинен бути міський голова. Він навчив мене бути більш твердою, впевненою і наполегливою. Або ж це мене змінила уся структура і роки», — каже вона.

Про тварин і особисте

Особисте життя Одарка Біла приховує, але каже, що можливо прийде час і вона розкаже про це.  Так само не має пікантних фотосесій у соцмережах. А от фото з тваринами постить часто: вдома має собаку, а на роботі — кота і пташок.

Чиновниця, у якої в кабінеті живе сліпа киця. Новости Днепра

— Це двоє амадінів, мені їх подарували на день народження і вони неймовірно гарно співають. Також я побачила у мережі пост про кицю Тайгу – її скалічили люди, вона сліпа. Я вирішила її взяти, і тепер вона живе в кабінеті – дуже ніжна киця, багато розмовляє. За нею тут прекрасний догляд. В неї безліч іграшок, і меблі не переставляємо, бо вона вже звикла до такого розміщення. Спочатку сиділа під кліткою з амадінами, але потім ми їй пояснили, що чіпати пташок не можна, — ділиться Одарка.

Впродовж всього інтерв’ю Тайга муркоче, стрибає на руки, облизує та показує, що не проти спілкування. «Головний кіт міськради Байден вже з нею познайомився, але втік, і більше не заходить. А їй все одно – вона тут господиня. Вона головна киця-мациця! —  сміється Одарка.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: