Skip to content

Репресії від обласної влади: скандал навколо Дніпропетровського обласного лабораторного центру набирає обертів

Скандал навколо Дніпропетровської лабораторії. Новости Днепра

Скандал із результатами тестувань керівництва Дніпропетровської області на коронавірус набирає оберти. Після невдалої спроби приховати факт позитивних результатів тестування на COVID-19, проти Дніпропетровського областного лабораторного центру розвернулася справжня репресійна кампанія. Ба більше, своїми діями обласні чиновники наражають на небезпеку мільйони українців заради власних інтересів. Як сумлінне виконання трудових обов’язків співробітників лабораторії намагаються змалювати у кримінальний злочин, — дізнавався кореспондент «Наше Місто».

Тестування керівництва Дніпропетровської області провели у обласному лабораторному центрі ще 5 травня. Як зазначив керівник центру Анатолій Штепа, співробітники медицини і катастроф передали 2 зразки крові, марковані, як VIP-1 та VIP-2. Після проведення аналізу з’ясувалося, — зразок VIP-2 заражений коронавірусом.

Всього, в рамках дослідження були перевірені 76 співробітників Дніпропетровської облради та ОДА. З 76 пацієнтів, 23 були інфікованими. Згідно посадових обов’язків медики негайно повідомили про результати тестування. Втім, керівництву області це не сподобалося. Більше того, не вдалося приховати результати тестування і від ЗМІ.

На фоні цього, можновладці розвернули справжню кампанію з дискредитації лабораторного центру. В хід пішли заяви у поліцію, судові позови та погрози журналістам та дискредитація результатів тестування. В результаті спроби заблокувати роботу лабораторії під загрозою непом’якшення карантинних мір залишилась трьохмільйонна область.

Втім, колектив обласного лабораторного центру не згоден мовчки спостерігати за спробами помститися їм за сумлінне виконання їх трудових обов’язків. У зв’язку з цим, медики звернулися із публічною заявою, щодо даної ситуації.

ЗАЯВА

трудового колективу Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» щодо ситуації з тестуванням на коронавірус

Зараз в засобах масової інформації шириться інформація щодо недостовірності лабораторних випробувань на COVID-19, які були виконані вірусологічною лабораторією Державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (Центру) та навмисному завищенню позитивних результатів.

Трудовий колектив Центру вважає своїм обов’язком заявити про свою прихильність до принципів прозорості, професіоналізму, політичної та ідеологічної незаангажованості.

З самого початку карантину робота Центру під керівництвом в. о. директора Штепи О. П. була організована за принципом 24/7. Вірусологічна лабораторія Центру досліджує матеріал на COVID-19, доставлений з усієї Дніпропетровської області на безоплатній основі. Її компетентність ні разу не викликала сумнівів ні у Міністерства охорони здоров’я, ні у міжнародних організацій, з якими співпрацювала лабораторія.

Випробувальна лабораторія Центру, до складу якої входить вірусологічна лабораторія, акредитована Національним агентством з акредитації України відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій» та ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії. Вимоги до якості та компетентності».

Свою компетентність лабораторія щорічно підтверджує своєю участю у міжлабораторних порівняльних випробуваннях, в тому числі з міжнародними референс-лабораторіями Всесвітньої організації охорони здоров’я (Світовий Центр в CDC Атланта (США), Референс-центр ВООЗ з грипу (м. Лондон, Великобританія), Державна установа «Центр громадського здоров’я України», Державна установа «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського Національної Академії медичних наук України») та іншими авторитетними установами України та світу.

Фахівці вірусологічної лабораторії Центру компетентні, мають достатній досвід у роботі, постійно підвищують свій професійний рівень участю у міжнародних симпозіумах, конференціях, тощо.

Керівник Центру Штепа Олександр Пимонович на прес-конференції надав вичерпну інформацію щодо проведення тестування на COVID-19.

Але саме важливо зараз зберігати спокій, пильність та довіру до державної медицини та її фахівців. Тому що поки політики вирішують свої питання, пересічний громадянин може стати заручником «лабораторних війн», що наражає його на цілком реальну небезпеку бути інфікованим коронавірусом!

А головне – через подібні дії у свідомості більшості населення формується помилкова думка, що «не така це страшна хвороба, як її малюють». Тому зовсім необов’язково дотримуватись елементарних правил щодо поширення коронавірусної хвороби.

Не дамо розповсюджуватись епідемії в нашій області, закликаємо вас дотримуватись всіх запобіжних заходів!

Ми будемо інформувати усіх небайдужих про хід розслідування цієї політичної, а зовсім не епідеміологічної справи! Колектив ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України»

Скандал навколо Дніпропетровської лабораторії. Новости Днепра

PS: От цікаво, вірусологи, які знайшли COVID-19 у принца Чарльза, Бориса Джонсона, навіть у Мішустіна, теж повинні були виправдовуватись?! Невже в Дніпрі найважливіші чиновники у світі, переміщення яких в карантин, є кримінальним злочином? Зверніть увагу, як перед початком прес-конференції Штепи О. П. журналістам погрожували поліцією. Ось у такі чудові часи ми живемо… Нічого й сказати!

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: