Skip to content

Борис Філатов про благодійну допомогу від «Інтерпайпу»: закликаємо інших підприємців приєднуватися до цієї ініціативи

Міська лікарня № 8, яку нині перепрофільовують на додатковий лікувальний заклад для прийому хворих на COVID-19, отримала 50 тис. одиниць засобів індивідуального захисту для медичних працівників. 28 квітня вантаж благодійної допомоги сюди передала компанія «Інтерпайп». За нинішнього розвитку епідемії це дозволить не лише закрити потреби цієї лікарні, а й створити певний резерв. 

«Я хотів би подякувати соціально відповідальному бізнесу. Насамперед — компанії «Інтерпайп», а також Віктору та Олені Пінчук, їхньому фонду, за те, що у розпал епідемії вони допомагають місту захисним обладнанням, різним приладдям. Ще до цього вантажу місто отримало обладнання на загальну суму у понад 31 млн грн. Також фонд виділив кошти на придбання 10 апаратів ШВЛ американського виробництва. Це дуже серйозна допомога. Ми вдячні за це і закликаємо інших підприємців приєднуватися до цієї ініціативи», — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов.

Мер також наголосив, що здолати епідемію можна лише об’єднавши зусилля.  Борис Філатов також нагадав, що наразі опорною у лікуванні хворих на коронавірус у місті є 21-ша інфекційна лікарня. За його словами, міський бюджет (платники податків, уся територіальна громада), а також волонтери, меценати, благодійники, забезпечили її усім необхідним — за нинішнього рівня розвитку епідемії.

У компанії, що передала засоби захисту, наголошують: це — їхній обов’язок, адже у Дніпрі мешкають, зокрема, і їхні працівники. За словами головної лікарки поліклініки «Інтерпайпу» Тетяни Каптєлової, вантаж прибув із Китаю. Усе оснащення сертифіковане. Гуманітарний вантаж від компанії «Інтерпайп» — це 10 тис. ізоляційних халатів, 20 тис. захисних костюмів, 10 тис. респіраторів найвищого захисту (FFP3) і 10 тис. хірургічних масок. Таке устаткування дозволить лікарям і персоналу бути готовими до прийому хворих на коронавірус.

«Вдячні за цей внесок. В умовах пандемії пацієнти та лікарі, котрі перебувають в осередку боротьби з вірусом, можуть бути розповсюдниками інфекції. Тому такі засоби захисту дуже важливі», – повідомив генеральний директор лікарні № 8 Валентин Бородуля.

Категория: Новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: