Skip to content

Синергія бізнесу і науки: Дніпру передадуть захисні маски, зроблені з масок для дайвінгу

Дніпру передадуть захисні маски, зроблені з масок для дайвінгу

У Дніпрі створили захисні маски для лікарів із масок для дайвінгу та надрукованого на 3D-принтері конектора. Подібні вже використовують в Європі та США, в Україні аналог зробили у Дніпропетровській медичній академії. Ініціативу волонтерів підтримав «Інтерпайп». Першу партію із 54 масок передадуть місту вже найближчим часом.

Дніпру передадуть захисні маски, зроблені з масок для дайвінгу

«Першими ідею використовувати такі нестандартні засоби індивідуального захисту запропонували в Італії. Співробітники нашої академії отримали цей макет безкоштовно у закордонних колег. Завдяки спонсорам були закуплені безпосередньо маски для дайвінгу, які ми вже переробили. Передусім вони призначені для відділень реанімації та анестезіологів», – каже ректорка Дніпропетровської державної медичної академії Тетяна Перцева.

Дніпру передадуть захисні маски, зроблені з масок для дайвінгу

За словами першого проректора Дніпропетровської державної медичної академії Ігоря Шпоньки, вірус може потрапити до організму людини через слизові оболонки: очі, ніс, рот. Такі маски надійно захищають обличчя лікаря, бо мають спеціальний фільтр.

Дніпру передадуть захисні маски, зроблені з масок для дайвінгу

«Першу партію масок для дайвінгу, які згодом переробили у засоби індивідуального захисту, «Інтерпайп»  закупив в Італії. Наразі компанія шукає подібні в інших країнах, аби забезпечити якомога більше медичних працівників такими засобами індивідуального захисту, – каже головна лікарка поліклініки «Інтерпайп» Тетяна Каптєлова».

Нагадаємо, це не перша допомога від підприємства Дніпру. Раніше «Інтерпайп»  вже передав декілька партій медичного обладнання та засобів  індивідуального захисту 21-й інфекційній лікарні.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: