Skip to content

Губернатор передав Дніпру один апарат ШВЛ для хворих на коронавірус

Вера Белоусова

Губернатор передав Дніпру один апарат ШВЛ для хворих на коронавірус

Третього квітня губернатор Дніпропетровщини Олександр Бондаренко передав один апарат штучної вентиляції легень інфекційній лікарні № 21 у Дніпрі, яка визначена однією з опорних у регіоні. 

«Ми передали апарат ШВЛ експертного рівня, що дозволяє в автоматичному режимі підтримувати життєдіяльність особливо важких хворих на коронавірус. Дніпропетровська область отримала шість таких апаратів, вони найдефіцитніші зараз у світі – черги стоять до вересня 2020 року», – зазначив Олександр Бондаренко. 

У свою чергу заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський подякував губернатору за надану допомогу. 

Губернатор передав Дніпру один апарат ШВЛ для хворих на коронавірус

«Дніпро вже закупив власним коштом 35 апаратів ШВЛ. Отримали 20 апаратів середнього класу, з них 5 портативних. Найближчим часом ми очікуємо поставку 15 ШВЛ експертного класу, яких наразі у місті, на жаль, немає. Це доречний подарунок від обласної влади. Хоч один, але дякуємо і за це. Зараз є дуже велика проблема із закупівлею таких апаратів, але місто подбало про це ще у лютому», – зазначив Андрій Бабський.

Представник мерії також додав, що найближчим часом місто отримає 30 кисневих концентраторів і портативний рентген.Нагадаємо, міська рада Дніпра перерозподілила до резервного фонду 98 млн грн на протидію коронавірусу однією з перших в Україні. Наразі укладено контрактів і поставлено медичної продукції на більше ніж 40 млн грн.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: