Skip to content

Дніпро впевнено закріпився у ТОП-3 міст за активністю використання системи «ProZorro.Продажі»

Дніпро у ТОП-3 за використання «ProZorro.Продажі» Новости Днепра

За підсумками 2019 року Дніпро опинився у трійці лідерів рейтингу міст «ProZorro.Продажі». Так, торік було виставлено на аукціон близько 39 об’єктів і завдяки цьому бюджет міста поповнився на 20 мільйонів 149 тисяч гривень. Також через систему пройшло близько 300 учасників.

Дніпро у ТОП-3 за використання «ProZorro.Продажі» Новости Днепра

«За певними показниками ми випереджаємо мегаполіси, у тому числі і Київ. Наприклад, у середньому ціна на аукціонах, що проводились у Дніпрі, збільшувалася на 172 %. Загальний бал Дніпра в рейтингу міст за активністю використання системи «ProZorro.Продажі» за рік зріс з 24,3 до 79. Це дозволило Дніпру впевнено закріпитися у ТОП-3. Перше місце посів Львів, оскільки активно працює за всіма напрямами та заробив понад 355 млн грн. На другій сходинці – Харків. Нижче Дніпра опинилися Одеса та Київ, які розташувалися на шостому та сьомому місці відповідно», – прокоментував голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв на пресконференції 3 березня.

Заступниця директора департаменту роботи з активами Дніпровської міської ради – начальниця управління з питань комунальної власності Альона Турчак зазначила, що таких результатів вдалося досягти завдяки ефективному використанню ресурсів міста.

Дніпро у ТОП-3 за використання «ProZorro.Продажі» Новости Днепра

«Була проведена робота з аналізу комунальної власності: що із неї використовувалося ефективно, а що ні. Ухил було зроблено на нежитлові приміщення, які довго стояли без орендаря і були у занедбаному стані. Саме їх вирішили продавати з аукціону. Аби приватний інвестор упорядкував їх і вдихнув друге життя і, звісно, поповнив бюджет міста. Таким чином підтримується малий і середній бізнес. Завдяки цьому можливе створення нових робочих місць», – зазначила Альона Турчак.

На наступний рік планується збільшити кількість об’єктів нерухомості на аукціон за системою «ProZorro.Продажі». Наразі їх вже затверджено 83. Попередньо бюджет міста може поповнитися від 40 до 60 млн гривень.

Окрім цього, проводиться робота з приватними організаціями, які не стежать за станом нерухомості. «Якщо у короткі терміни вони не приводять усе до ладу, їм виставляються штрафи та судові позови. Обличчя міста повинно преображатися», – зазначила Альона Турчак.

Водночас міська рада веде тісний діалог з головами ОСББ, які дають сигнал про наявність приміщень, що не використовуються. Після цього для об’єктів шукають орендарів.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: