Skip to content

Дніпро – серед лідерів за оцінками якості транспортної інфраструктури, – експерт

София Танченко

В Днепре перестают ходить большие автобусы Новости Днепра

У Дніпрі за останні чотири роки суттєво покращився стан дорожньо-транспортної інфраструктури. За результатами V Муніципального всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» восени минулого року, Дніпро входить у першу десятку міст-обласних центрів України за оцінками якості транспортної інфраструктури – 30 % мешканців дали оцінки «відмінно» та «добре». Про це під час пресконференції 4 лютого повідомив голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв.

Водночас, за даними опитування, 40,6 % дніпрян бачать позитивні зміни у сфері транспортної інфраструктури. Також 77,7 % мешканців підтримали ремонт Нового мосту, 61 % – задоволені якістю дорожньої розмiтки, облаштуванням перехресть i переходiв знаками, свiтлофорами. Серед того, що у першу чергу необхідно зробити чи покращити у місті у загаданій сфері, 41,7 % містян назвали ремонт, будівництво, розширення доріг та 14,1% – ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів.

До речі, міська влада Дніпра дослухається до побажань мешканців, тож цьогоріч серед пріоритетних напрямів роботи мерії Бориса Філатова –масштабне відновлення внутрішньоквартальних доріг.

«На жаль, дії центральної влади позбавили Дніпро нових потужних інфраструктурних проєктів нинішнього року. Нині недофінансування територіальних громад призвело до скорочення бюджету Дніпра у 2020 році на цілих 2 млрд грн, а бюджету розвитку – на 1,2 млрд грн. Через це місто втратило можливість розпочинати реконструкцію нових об’єктів», – наголосив експерт.

Голова правління «Комітету виборців України» додав, – навіть за суттєвого недофінансування з центрального кошторису, міська влада Дніпра цьогоріч планує виділити 250 млн грн на ремонт внутрішньоквартальних доріг і 200-250 млн грн – на ремонт вулиць.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: