Skip to content

Українські студенти можуть заробити собі на навчання

Ідею соціального проєкту «Scholarship в Україні» з видачі грантів на навчання втілили в життя 2018 року. Scholarship з англійської перекладається як стипендія. Цей термін в Європі та інших країнах означає виплату певної суми грошей обдарованим студентам. В Україні отримати стипендію може молодь, що проявила себе в тій або іншій академічній сфері. Дніпровських студентів також запрошують позмагатися за грант і захистили свої роботи перед незалежним журі.

Взяти участь у проєкті можуть лише українці, що навчаються в ПТУ, технікумах чи коледжах, які знаходяться на підконтрольній Україні території.

«Ініціаторами та організаторами такої програми виступаємо ми, інтернет-маркетингове агентство CyberShark. Спочатку гранти надавалися студентам лише вищих навчальних закладів. Але згодом ми вирішили мотивувати й молодь із закладів іншої акредитації. На сьогодні ми запустили вже 3-й конкурс для студентів коледжей, технікумів, ПТУ та ліцеїв. У рамках цього проєкту переможці мають змогу виграти грант у 10 тисяч гривень на навчання, на свій розвиток та отримати досвід публічних виступів, поспілкуватися з представниками різних сфер діяльності, отримати відповіді на свої питання», — зазначає Олексій Бернацький, ініціатор соціального проекту «Scholarship в Україні», директор агентства CyberShark.

Для отримання гранту студенту необхідно написати аналітичну статтю на задану тему.

«Обсяг роботи – 1000—3000 слів, російською або українською мовою. Далі студенти надсилають свої роботи і незалежне журі обирає три найкращі. Їхніх авторів запрошують до Дніпра для захисту робіт перед журі. Того ж дня після захисту й визначаються переможці. Наша порада – не намагайтесь використовувати чужі тексти, адже роботи перевірятимуть на предмет унікальності. Не бійтесь бути креативними. Гроші не надаються на руки, а йдуть на навчання студентові. Тобто, якщо студент навчається за рахунок держави, він обирає якісь освітні курси, наприклад, з вивчення іноземної мови чи мови програмування, чи відеомонтажу. Будь-які, і ми ці гроші відправляємо за наданими реквізитами», — наголошує Юлія Валуєва, керівник проекту «Scholarship в Україні».

Як взяти участь у проєкті

Підготовлену конкурсну роботу відправляти організаторам проєкту за адресою: [email protected].

«Грантонадавачів в цьому конкурсі двоє, тому надається й два окремих гранти по 10 тисяч гривень кожний. Грантонадавачами виступають сервіс із підбору хостингів LoomHosts https://loomhosts.com/uk/grant-2020/ та онлайн-сервіс порівняння фінансових послуг TurboZaim https://turbozaim.com.ua/scholarship/. Виходячи із сфери діяльності грантонадавачів, для конкурсної роби надаються дві теми:

— «Приклади використання комп’ютерних систем у різних галузях промисловості»;

— «Важливість фінансової грамотності української молоді».

«До речі, студенти, які посядуть друге та третє місця, отримають заохочувальні грошові призи — три та тисячу гривень, відповідно. Заявку на участь можна подати на сторінках сайта проєкту у грантонадавачей або на офіційному сайті https://scholarship.in.ua/ у відповідному проєкті. Звертатися за додатковою інформацією по телефону 067-622-62-82», — наголосив Олексій Бернацький.

Прийом заявок та робіт триває з 24 сiчня по 17 травня 2020 року. Оцінка робіт членами журі проходить з 18 по 30 травня 2020 року.

Категория: Новости Днепра, Реклама

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: