Skip to content

Вертеп і колядки для подорожніх: на залізничному вокзалі Дніпра діти співали новорічних пісень

11 січня на Центральному залізничному вокзалі Дніпра вихованці закладів позашкільної освіти міста влаштували вертепно-колядне дійство «Нова радість стала» для подорожніх. Такий захід проходить уже другий рік поспіль. У ньому взяли участь близько 200 дітей різного віку.
«Сьогодні ми вітаємо всіх із новорічними та різдвяними святами. Колядками, щедрівками та обрядовим вертепом діти з усіх закладів позашкільної освіти міста  зустрічають тих, хто приїхав до нашого міста, проводжають тих, хто їде, підтримують тих, хто зустрічає. Таким чином разом ми прагнемо створити святкову магічну атмосферу у дусі українських традицій на весь рік», – розповіла заступниця начальника управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Анна Браткова.
На всіх учасників заходу чекали конкурси та подарунки. Завершилося свято великим флешмобом, під час якого діти та всі присутні виконали одну з найвідоміших українських колядок «Нова радість стала».
«Я вперше брала участь у такому заході. Мені сподобалося, адже це дуже приємно радувати людей навколо, створювати для них гарний настрій. А сьогодні це взагалі люди, які йдуть на потяг або приїздять до Дніпра і їм, мабуть, незвично, що співають так багато дітей, таке яскраве та веселе свято. На мій погляд, це має об’єднувати людей», – поділилася враженнями учасниця театралізованого дійства Владислава Кравченко.
Федір Іванович чекав на свій потяг до Запоріжжя. Каже, що у Дніпрі гостював у рідних.  
«Поки чекав на поїзд, підійшов подивитися, що тут відбувається. Мені сподобалося, як співали діти. Так гарно вбрані, чудово колядували. У своєму місті я такого не бачив. Можна сказати, що у Дніпрі мене гарно прийняли та ще й весело провели», — сказав пан Федір.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости Культуры Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: