Skip to content

Мер Дніпра про бюджет-2020: згортання прав місцевого самоврядування ми відчули на конкретних цифрах

Вера Белоусова

Бюджет Дніпра на 2020 рік, який ухвалили під час чергової сесії міської ради 4 грудня, становитиме 13 млрд грн. Це на 2 млрд грн менше, ніж цьогорічний кошторис. Це сталося через скорочення трансфертів із центрального бюджету, котре виникло при ухваленні державного кошторису на 2020 рік.

«Ми (разом із Асоціацією міст України, – ред.) неодноразово були в Кабінеті Міністрів, зустрічалися з бюджетним комітетом Верховної Ради, парламентарями. Були загальні розмови про те, що в країні буде фіналізована реформа децентралізації, та фактично йде згортання прав місцевого самоврядування. Це згортання прав місцевого самоврядування ми сьогодні відчули, зокрема, на конкретних цифрах», – сказав Борис Філатов під час брифінгу за підсумками сесії 4 грудня.

Так, Дніпро, як і інші українські міста, зіткнеться, зокрема, з недостатністю субвенції на медичну галузь.

«Ми не розуміємо: після закінчення першого кварталу 2020 року, де нам шукати ще від 800 млн до 1 млрд грн на фінансування медицини. Крім цього, почепленим залишається питання з підвищенням зарплат вчителям».

Крім цього, транспортна галузь Дніпра наступного року отримає 1,1 млрд грн.

«При цьому досі не ухвалено рішення, що робитимемо з тролейбусом на житломасив Перемога-6. Якщо ми розуміємо, що хоч якось знайдемо ресурси на запуск електробасу на житломасив Придніпровськ, то на Перемогу-6 – там треба встановлювати тягову підстанцію, котра коштує близько 100 млн грн. У нас просто немає на це коштів в умовах скорочення бюджету міста», – додав міський голова Дніпра.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: