Skip to content

Влада, проголосивши курс на реформу децентралізації, згортає її

Мария Билыч

Мария Билыч

Влада, проголосивши курс на реформу децентралізації, згортає її. Новости Днепра

Асоціація міст України зробила заяву на підтримку децентралізації.

Влада, яка проголосила курс на завершення реформи з децентралізації, руками своєї більшості у парламенті цю реформу може просто згорнути

На засіданні парламентського Комітету з питань бюджету обговорювали законопроект «Про державний бюджет України на 2020 рік».

Асоціація міст України заявляє, що закладений у проекті Державного бюджету на 2020 рік безпрецедентний дефіцит коштів місцевих бюджетів призведе до неможливості забезпечення елементарної життєдіяльності громад та надання їх жителям основних послуг – охорони здоров’я, освіти, соцдопомоги, утримання ЖКГ та доріг, благоустрою тощо. Це стосується усіх громад без винятку – сіл, селищ, ОТГ, малих та великих міст.

Обрана цього року влада неодноразово заявляла, що децентралізація має бути логічно завершена, оскільки ця реформа спрямована на покращення життя людей.

Але, замість обіцяної децентралізації Уряд у проекті Держбюджету-2020 не лише суттєво зменшує доходи місцевих бюджетів, відбираючи джерела цих доходів, а й перекладає на місцевий рівень витрати, які має нести держава – підвищення зарплат вчителям, пільги на проїзд та інше. А парламент за рекомендації бюджетного Комітету та завдяки монобільшості, цей Держбюджет готовий підтримати.

Асоціація міст України закликає захистити інтереси простих громадян, адже усі вони живуть у громадах, які влада намагається позбавити ресурсів для існування!

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: