Skip to content

У Дніпрі відбувся день відкритих дверей із профілактики раку молочної залози

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

У КЗ «Міська клінічна лікарня № 9» провели день відкритих дверей із профілактики раку молочної залози. 16 жовтня з 8:00 до 14:00 акушери-гінекологи, мамологи, рентгенологи та лікарі ультразвукової діагностики консультували, проводили майстер-класи із самообстеження грудей. Також вони провели круглий стіл на тему здорового способу життя, передає кореспондент «НМ».

«Захід проводиться за підтримки міської ради Дніпра, департаменту охорони здоров’я та організації єврейської громади. Мета – привернути увагу суспільства до раку молочних залоз, покращити знання з цього питання, аби діагностувати це захворювання на початковій стадії та здійснювати належне лікування», – розповіла завідувачка жіночої консультації перинатального центру лікарні № 9, заступниця головного лікаря Людмила Гавриш.

Кожні 30 хвилин в країні діагностується новий випадок раку молочної залози, і щогодини від нього помирає одна жінка. Щорічно недуга забирає життя майже 7,5 тис. українок. І саме пізнє виявлення цього захворювання є однією із головних причин смертності.

У Олени Кабирової виявили рак 20 років тому, після пологів. Вона регулярно проходить усі необхідні обстеження:

«До цієї лікарні я вже потрапляю вдруге. Перший був торік, і я пройшла обстеження, яке мені дуже допомогло».

Онколог-мамолог Ігор Плаксєєв розповів, що попри вік необхідно раз на рік чи півроку звертатися до профільного фахівця. Так, за останні дев’ять місяців тільки в цьому лікувальному закладі виявили 50 випадків раку молочної залози на різних стадіях і тільки один – запущений.

«Центру вже багато років і в нашому районі запущені форми менше виявляють. Це завдяки тому, що ми проводимо місячники. Наша робота полягає в тому, аби діагностувати хворобу на ранніх стадіях, зорієнтувати жінок, щоб вони не доводили себе до запущеної стадії», – розповів Ігор Плаксєєв.

Всесвітній день боротьби з раком молочних залоз проводиться щорічно 15 жовтня. Приурочені до нього заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: