Skip to content

Турецькі бізнесмени наголошують на втрачених інвестиційних можливостях Дніпра через проблему аеропорту

Турецькі бізнесмени наголошують на втрачених інвестиційних можливостях Дніпра через проблему аеропорту

Турецькі інвестори позбавлені можливості вкладати кошти у розвиток Дніпра через проблему з аеропортом. Про це представники турецьких компаній повідомили під час зустрічі з мером Дніпра Борисом Філатовим 13 вересня.

«Як турецький бізнесмен хочу поговорити про одну з найважливіших проблем. Ми не можемо використовувати Дніпровський аеропорт. Ніхто не може пояснити цього. Як бізнесмени ми сподіваємося на вирішення цього питання. Упродовж 20 років ми інвестували в це місто понад 150 млн доларів», – сказав представник компанії «Міропласт», «UDK» та «Axor» Мустафа Башер.

Зі свого боку мер Дніпра Борис Філатов зауважив, що нині проблема аеропорту для міста є першочерговою та найбільш болючою. Існуюча монополія забирає туристичні та інвестиційні перспективи.

«Власником термінала Дніпровського аеропорту є людина, котра володіє також і телеканалом, що знімає брудні фільми про компанію «Limak» і мерію. Він прагне монополізувати небо і не дає компанії «Turkish Airlines» літати в цей аеропорт. Моя причина конфлікту полягає, зокрема, в тому, що я хочу відкрити небо. Хочу, щоб сюди літали не лише турецькі авіалінії, а й інші компанії. І щоб у реконструкції цього летовища на відкритих конкурсних умовах взяли участь також і турецькі компанії», — повідомив міський голова Дніпра.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: