Skip to content

У День Незалежності в Дніпрі відбулась Патріотична хода

Владимир Васильченко

Владимир Васильченко

Ветерани, волонтери, усі свідомі громадяни відзначили свято без офіціозу, проте з щирою любов*ю до України

Відзначити головне свято країни разом вирішили ветерани АТО/ООС, волонтери, рідні та близькі загиблих на війні, патріотичні мешканці Дніпра.

Вперше за роки Незалежності головне свято країни відзначали просто і неформально. Зранку 24 серпня багато людей прийшли у Сквер Героїв. Люди йшли у військових одностроях та вишиванках, несли прапори України, стяги своїх військових частин, вели разом із собою дітей.

— Настрій — гарний, піднесений! — ділиться враженнями Максим Ряпулов, актор дніпровського міського театру «Віримо». У цей  святковий день він прийшов на Патріотичну ходу разом з дружиною Оленою.

Урочистий захід вів полковник Сергій Плахотник, добре відомий усім ветеранам. Він запросив учасників заспівати Державний гімн України, який заграв військовий оркестр командування Схід, та оголосив Хвилину мовчання за загиблими за волю України.

Відбувся урочистий молебен, який провів військовий капелан Дмитро Поворотний — священик Дніпровської єпархії Православної церкви України.  В промові до ветеранів, патріотів, учасників заходу він сказав:

— Давайте з гідністю носити нагороди, якими вас відзначив український народ, наша держава! Наша боротьба за Україну продовжується!

Після урочистої частини учасники Патріотичної ходи попрямували до найбільшого в Україні державного прапора, що майорить біля Історичного музею. Для тих, кому було важко здолати цю відстань пішки,  біля міської ради Дніпра чекали автобуси.

—  Дуже радію з того, що нам з однодумцями вдалося провести Патріотичну ходу — захід без політики, без чиновників та офіціозу, — наголосив Ігор Вольвач (позивний «Воля»), ветеран АТО. — Організували самі, і дуже приємно, що до святкування долучилось багато людей. Приїхали ветерани навіть з Павлограда, Кривого Рогу, Києва. Зі святом, друзі!

Категория: Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: