Skip to content

За п’ять місяців водії Дніпра сплатили понад 2 млн грн штрафів за неправильне паркування

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

За п’ять місяців водії Дніпра сплатили понад 2 млн грн штрафів за неправильне паркування З 1 березня 2019 року водії Дніпра сплатили до міського бюджету 2 млн 250 тис. грн штрафів за порушення правил паркування. Загалом штрафів було виписано на 5 млн грн, проте водії мають право на 50% знижку протягом 10 днів. Про це 30 липня повідомив начальник інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Володимир Бацун.

«З березня інспектори виписали 16 тис. штрафів за порушення правил паркування, евакуювали на штрафмайданчик 700 автомобілів. Найчастіші порушення – це паркування на пішохідних переходах і на зупинках громадського транспорту. З травня інспекція почала притягувати до відповідальності водіїв, які не сплачують за паркування – паркомати наразі встановлені на усіх платних парковках. Також сплатити за паркування можна через мобільний додаток UNIP та Приват24. Ми не ставимо собі за мету оштрафувати якомога більше водіїв. Наша мета – навести лад у транспортній мережі міста, аби водії не порушували чинні правила. І зараз ми бачимо позитивну динаміку», — зазначив Володимир Бацун.

Начальник інспекції з питань контролю за паркуванням також наголосив, що право на безкоштовне паркування мають люди з інвалідністю.

«У ході роботи інспектори стикаються з водіями, які виготовляють фейкові посвідчення та намагаються уникнути відповідальності. Проте містяни мають розуміти, що жодних привілеїв та абонементів на безкоштовне паркування немає. Абонемент, який водії можуть придбати – це у додатку UNIP. Вони знаходяться в єдиній базі, до якої мають доступ інспектори», — сказав Володимир Бацун.

Головний спеціаліст-інспектор з паркування Віталій Мельник, який оштрафував авто міського голови за порушення правил паркування, розповідає, що у своїй роботі стикається з різними ситуаціями. Каже, що для нього головне роз’яснити кожному водію, як не порушувати правила паркування.

«Під час інспектування до мене часто підходять водії, просто перехожі, цікавляться. Я завжди готовий роз’яснити правила паркування. Деяким водіям допомагаю розібратися, як працюють паркомати або навіть встановлюю їм мобільний додаток для оплати та роз’яснюю, як ним користуватися. Так, це забирає багато часу, але краще запобігти порушенню. Якщо водій неправильно припаркувався та все ще знаходиться за кермом, я підходжу, пояснюю, у чому порушення та прошу перепаркуватися. Найчастіше водії це розуміють і дякують за роз’яснення», — розповідає Віталій Мельник. Нагадаємо, у разі несплати за паркування на водія накладається штраф у 20-кратному розмірі вартості паркування.

Нагадаємо, у разі несплати за паркування на водія накладається штраф у 20-кратному розмірі вартості паркування.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: