Skip to content

Борис Філатов взяв участь у святкуванні 26-ї річниці підняття прапора Військово-морських сил України на фрегаті «Гетьман Сагайдачний»

Евгентий Гольдман

Евгентий Гольдман

Міська рада Дніпра вирішила взяти шефство над фрегатом «Гетьман Сагайдачний». Про це мер Борис Філатов заявив під час відзначення 26-ї річниці підняття на флагмані прапора Військово-морських сил України. Урочистості відбулися в Одесі, де дислокується фрегат. 

«Дуже радий цього дня бути з вами. Від територіальної громади Дніпра хочу передати найтепліші слова. Від міста, котре 2014 року фактично зупинило «російську весну» в Україні. Від міста, котре нині є батьківщиною добровольчого та волонтерського рухів. Цьогоріч міська рада Дніпра ухвалила рішення взяти шефство над «Гетьманом Сагайдачним». Ми ще на початку цього шляху. Дніпровські школярі двічі були тут у навчальних подорожах. Таке велике і багате місто як Дніпро допомагатиме такому кораблю належним чином», — зазначив Борис Філатов.

Мер Дніпра також додав, що побувати на такому військовому кораблі завжди було його дитячою мрією. В одній з кают фрегата також висить оберіг, який курсанти Дніпровської флотилії привезли морякам, коли торік проходили одну з практик. Тоді влаштувати безкоштовний обмін досвідом вдалося завдяки домовленостям міського голови Дніпра Бориса Філатова з командиром фрегата «Гетьман Сагайдачний» Олексієм Корецьким, котрий свого часу закінчив флотилію у Дніпрі.  

Моряки та представники командування ВМС зауважують, що двадцять шість років служби фрегата це – вік зрілості. Тут щороку згадують історію флагмана «Гетьман Сагайдачний».

«Для флоту «Сагайдачний» є і минулим, яким ми можемо пишатися, і майбутнім, на яке ми можемо сподіватися», — переконані у командуванні.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: