Skip to content

Проекти з Дніпра стали переможцями та призерами всеукраїнського конкурсу Ukrainian Urban Awards 2019

София Танченко

Вже два роки поспіль в Україні проводять конкурс Ukrainian Urban Awards, на якому обирають найкращі архітектурні проекти України, незалежно від форми, розміру та бюджету. Місія конкурсу полягає в покращенні якості інфраструктури та архітектурного середовища міст України. У 2019 році серед переможців та призерів опинилися проекти з Дніпра. Про це під час пресконференції 4 липня повідомила кандидат соціологічних наук, член Соціологічної асоціації України, експерт у сфері регіонального та міського розвитку Надія Міхно.

Так, в номінації «Реновація/реконструкція історичного об’єкта» 1 місце посів реалізований проект торговельно-офісного центру La Fabrica, розроблений архітектурною майстернею «Україна Олег та Ліля». Залишки трьох прибуткових будинків початку ХХ століття в районі вулиці Савченко планували знести для нової забудови. Але архітектори запланували варіант їхньої реновації.

Об’єкт розташований в центральній частині Дніпра, він призначений для адміністративно-офісного використання, в плані має складну форму. 2 місце в номінації «Комерційна архітектура» отримав проект ТРЦ «Кубометр», розроблений архітектурним ательє Нестерова. Комплекс повністю складається з морських різнокольорових контейнерів, які мають окремі входи й об’єднані в торгові вулиці. На першому рівні розташовані магазини, на другому – зона громадського харчування та зона послуг.

«У Дніпрі останнім часом встановлюють нові принципи міського планування та будівництва. Ми бачимо це в реалізації стратегії збереження історичних фасадів, в боротьбі з рекламними бордами, які спотворюють архітектурні ландшафти центральної частини міста. І також бачимо, що в місті розробляються інноваційні та цікаві проекти, які стосуються публічних, комерційних і житлових просторів», – зазначила Надія Міхно.

На конкурсі були представлені й інші проекти, які реалізуються або заплановано реалізувати в Дніпрі. Наприклад, в номінації «Нереалізований проект освітлення міста» був представлений проект підсвічування пішохідного бульвару та фасадів житлового комплексу «Катеринославський» по вул. Південній, ведучим архітектором якого є також Микола Каблука. Цей проект заплановано реалізувати протягом 2019 року.

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: