Skip to content

Ціни на біометрику в Дніпрі значно виросли: скільки доведться заплатити

София Танченко

Нові ціни на біометрику           

“Поясніть, чому збільшилася вартість оформлення ID-картки та ряду інших документів? Що робити тим, хто заплатив адміністративний збір по старій ціні, але не встиг оформити документи в червні цього року? — запитує Алла  Завгородня.

 — Із 1 липня 2019 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України, згідно якої ухвалено нові суми вартості адміністративних послуг у сфері міграції, — розповідає Світлана Каряка,речник ГУ ДМС України у Дніпропетровській області. — Відповідно до внесених змін, з 1 липня цього року збільшилася вартість оформлення документів з безконтактним електронним носієм – паспорта громадянина України (ID-картка), паспорта громадянина України для виїзду за кордон, а також біометричних посвідок для іноземців – на тимчасове та постійне проживання. Водночас змінилася вартість бланків вказаних документів.

Ціни на біометрику в Дніпрі значно виросли: скільки доведться заплатити. Новости Днепра

Разом з тим, змінилася вартість оформлення ряду інших документів, якими документують іноземців та осіб без громадянства в Україні, а саме – проїзного документа біженця, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, а також проїзного документа особи, якій надано додатковий захист.

Вартість оформлення документів зросла вперше, починаючи з 2016 року. За підрахунками експертів, таке підвищення збільшить надходження до місцевих бюджетів у 2019 році на близько 200 млн. грн., які буде спрямовано, зокрема, на виконання програм місцевого значення.

Ціни на біометрику в Дніпрі значно виросли: скільки доведться заплатити. Новости Днепра

Зазначимо, що відповідно до ст. 20 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», гранична вартість адміністративних послуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року. При цьому кошти, отримані як частина адміністративного збору спрямовуються до місцевих бюджетів.

До уваги громадян, які здійснили оплату адміністративного збору з метою отримання послуги, але не встигли оформити документ до 30 червня 2019 року. Для таких осіб передбачено можливість здійснити доплату для отримання адміністративної послуги.

Із 1 липня 2019 року нова ціна на «біометрику»:

ID – картка: тривалість оформлення 20 робочих днів — 345 грн; 10 роб. днів — 471 грн.

Закордонний паспорт: тривалість оформлення 20 роб. днів — 682 грн; 7 роб. днів — 1034 грн.

Посвідка на постійне проживання — 643 грн; посвідка на тимчасове проживання — 517 грн.

Категория: Архив, Вопрос/ответ, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: