Skip to content

26 червня в Дніпрі проведуть комплексну перевірку централізованої системи оповіщення населення з увімкненням електросирен

Алина Таран

Алина Таран

У Дніпрі в середу, 26 червня, з 13:43 до 14:10 проводитиметься комплексна перевірка централізованої системи оповіщення населення. О 13:55 будуть увімкнені електросирени з подачею усного повідомлення.

«Почувши сирену, зберігайте спокій – вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує! Увімкніть радіо або телевізор, уважно прослухайте повідомлення після сигналу «Увага всім!» і дійте згідно з отриманою інформацією. Сповістіть про це сусідів, особливо – людей похилого віку», – повідомляють у департаменті громадського порядку та цивільного захисту Дніпровської міської ради.

ПАМ’ЯТКА про порядок оповіщення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та воєнного характеру

Увага! Інформує департамент громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради.

Головний засіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення по мережі провідного мовлення, а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, автомобілі, оснащені гучномовцями.

Для того щоб привернути увагу населення в екстремальних випадках, вмикаються сирени та інші сигнальні засоби.

Запам’ятайте! Сирена та уривчасті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільного захисту – «Увага всім».

Після подачі звукових сигналів (сирени, гудки тощо) передається мовна інформація про надзвичайну ситуацію.

Почувши такий сигнал, негайно увімкніть радіоприймач або телевізор і уважно прослухайте повідомлення центральних та місцевих органів влади з питань цивільного захисту.

Прослухавши інформацію, кожен громадянин повинен діяти без паніки і метушні згідно з отриманими інструкціями.

Повідомлення включає таку інформацію:

  • про надзвичайну ситуацію, місце і час її виникнення;
  • території (райони, масиви, вулиці, будинки, тощо), які потрапляють в зону ураження;
  • порядок дій населення, яке перебуває на цій території;
  • іншу важливу інформацію.

 Кожний громадянин, який перебуває на робочому місці, повиненвиконувати всі розпорядження керівника суб’єкта господарської діяльності, а також брати участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань цивільного захисту.

Якщо громадянин перебуває вдома при виникненні надзвичайних ситуацій, він повинен:

  • тримати вдома постійно ввімкненим радіоприймач та телевізор, щоб мати можливість своєчасно почути розпорядження центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань цивільного захисту;
  • повідомити про отриману інформацію сусідів;
  • постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, а також медичну аптечку, документи (паспорт, військовий квиток, документи про освіту, свідоцтво про народження дітей, пенсійне посвідчення, трудову книжку тощо), гроші, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі та води;
  • провести у квартирі або будинку протипожежні профілактичні заходи (перекрити газ, водопостачання, електропостачання), підвищити захисні властивості приміщень: зачинити вікна, ущільнити їх;
  • мати інформацію про місце найближчого укриття (підвальне приміщення, паркінг тощо).

Якщо сигнал застав вас у транспорті (магазині, театрі, на ринку тощо), уважно прослухайте повідомлення та дійте відповідно до отриманих інструкцій.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: