Skip to content

Безпека, веселощі та доступність: Мер Дніпра Борис Філатов розповів, як табір «Діти Дніпра» підготувався до нового сезону

Евгения Кирьянова

Евгения Кирьянова

Безпека, веселощі та доступність: Мер Дніпра Борис Філатов розповів, як табір «Діти Дніпра» підготувався до нового сезону. Новости Днепра

 У безкоштовному муніципальному таборі відпочинку «Діти Дніпра», який ініціював мер Борис Філатов, стартувала третя зміна нового сезону. Після проведених капітальних ремонтів заклад не лише став комфортнішим, а й доступнішим для всіх відпочивальників. Тут збудували пандуси до корпусу та їдальні, а ще адаптували вбиральні. Загалом за п’ять років існування табору «Діти Дніпра» тут без жодних витрат для батьків відпочинуть майже 20 тисяч дітей від 8-ми до 15-ти років.  

«Табір працює. Я точно знаю, що він користується шаленою популярністю. Підтвердженням цьому є те, що під час онлайн реєстрації, котра є цілком прозорою, усі заявки було заповнено за лічені години. Цьогоріч плануємо оздоровити близько 4,2 тисячі дітей. Ми й надалі продовжуватимемо цей проект, який, на мою думку, є одним із найуспішніших. Крім цього, завдяки реконструкції та утепленню приміщень, після шкільних канікул у табір зможуть заїхати люди літнього віку. Вони зможуть відпочивати тут із вересня й до зими», – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов під час відвідин табору «Діти Дніпра» 10 червня.  

Мер міста також додав, що цьогоріч, по завершенні сезону, на території табору також проведуть ще низку ремонтів.  За останній рік у ньому капітально відремонтували та утеплили будівлі трьох корпусів та їдальню.

У приміщеннях замінили електричні та водопостачальні мережі, а ще – утеплили зовнішні стіни. Перевіряли й протипожежну систему та охорону території. У таборі також працюють медики, адже безпека маленьких відпочивальників – головний пріоритет.  Незмінно основною метою табору залишається підвищення патріотичного духу маленьких містян.

Водночас відпочинок у таборі «Діти Дніпра» – це творчі та спортивні ігри. Для дітей працює басейн, мотузковий парк і скаутський осередок. За словами вожатих, вони не лише розповідають про лайфхаки відпочинку на природі, а й навчають орієнтуванню на місцевості без компаса, наданню першої медичної допомоги. Це – навчальний елемент, який робить дозвілля не лише цікавим, але й змістовним. Усе пояснюється в ігровій формі – просто та зрозуміло.

Тут вчать правилам поведінки на воді та під час надзвичайних ситуацій. Крім цього, школярам роз’яснюють і правила дорожнього руху. Для цього в таборі облаштували майданчики зі світлофором, пішохідним переходом і дорожніми знаками. У цьому вожатим допомагають поліція та інші профільні служби.  

«Я тут лише один день, та в мене купа вражень. Ми і гуляємо, і вже розглядали світлофор. Басейн дуже подобається. Класний буде тиждень!» – переконаний маленький відпочивальник табору Вадим.

Категория: Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: