Skip to content

У Дніпрі відбудеться міжнародний фестиваль з триатлону Dnipro Triathlon Fest2019

Алина Таран

Алина Таран

8 та 9 червня у Дніпрі відбуватиметься масштабний міжнародний фестиваль з триатлону Dnipro Triathlon Fest 2019.Захід проводять у рамках програми міського голови Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця».

Організатори фестивалю – Федерація триатлону Дніпропетровської області разом громадською організацією «Старт Дніпро» за підтримки Міністерства молоді та спорту, Міжнародного та Європейського триатлонного союзу, Федерації триатлону України.
Змагання влаштовують у Дніпрі дев’ятий рік поспіль та вже втретє у рамках фестивалю пройде один з етапів Кубка Європи з триатлону.

Міжнародний фестиваль Dnipro Triathlon Fest 2019 передбачає три етапи: плавання, велоперегони та біг. Він традиційно стартує на Фестивальному причалі. Цей майданчик є чи не найкращим в Україні для проведення таких змагань, адже початок і фініш усіх етапів тут можуть здійснюватися в одному місці.

«Рівень організації та прийому попередніх років у Дніпрі здобув високу оцінку від Європейського триатлонного союзу. Право провести етап Кубка Європи ми отримуємо вже втретє і це дуже престижно. Ми пишаємося, що Дніпро є тим містом, куди готові їхати авторитетні міжнародні організації та зіркові спортсмени з різних держав світу. Тож і цього року фестиваль буде організовано за високими стандартами. Видовищність, безпека та сервіс гарантуються», – сказав заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Разом із Dnipro Triathlon Fest для любителів у Дніпрі проходитимуть Кубок Європи серед професіоналів – 2019 Dnipro ETU Sprint Triathlon European Cup та Кубок Європи серед юніорів – 2019 Dnipro ETU Junior Triathlon European Cup. Також традиційно у другий день фестивалю на глядачів чекає Дитяча триатлонна ліга, де змагатимуться найменші учасники.

«Висока нагорода, яку ми отримали від Європейського триатлонного союзу, належить не лише організаторам, цезаслуга міста та кожного його мешканця, спортсмена і вболівальника, адже ми робимо це свято разом. Показовою особливістью цьогорічного заходу та показником того, що популярність триатлону та спорту взагалі набирає обертів є те, що ми закрили реєстрацію учасників на всі дистанції триатлону вже за місяць до початку події. А коли у нас залишалися останні слоти, спортмени-аматори боролися за них. Це говорить про зростаючу популярність нашого фестивалю. Ми, як організатори, намагаємося зробити цей захід з року в рік більш якісним. Цьогоріч ми працюємо з абсолютно іншою чіповою системою, яка дозволить максимально точно вимірювати результати спортсменів. А ще для вболівальників ми створили фан зону та підготували спеціальний конкурс із призами», – розповіла організатор заходу Марина Філатова.

Також вона показала, як виглядатимуть спортивні комплекти учасників та нагороди для переможців. Марина Філатова подякувала генеральному спонсору фестивалю триатлону у Дніпрі за підтримку та активну участь у змаганнях. Представник компанії Limak Holding пан Уфук Башаран змагатиметься в естафеті спринт.

«Нам дуже приємно бути причетними до такого масштабного та популярного заходу, який відбудеться у Дніпрі. Хотілося б побажати успішного старту спортсменам та подякувати організаторам за їхню роботу», – сказав представник генерального спонсора пан Уфук Башаран.

Цьогоріч у масштабному заході візьме участь близько 600 спортсменів. У рамках фестивалю змагатимуться 330 учасників-аматорів та близько 100 учасників Дитячої триатлонної ліги. До Дніпра в рамках Кубка Європи приїдуть близько 160 професіоналів із 25 країн світу, зокрема, із США, Австралії та європейських країн. Серед них багато видатних спортсменів – учасників Олімпійських ігор, призерів Кубка Світу та чемпіонів Європи.

«Мене особисто як спортсмена здивував рівень учасників-професіоналів, які приїдуть на змагання. Цього року він удвічі-тричі вищий, ніж було раніше. Так, наприклад, серед чоловіків заявлений Ростислав Певцов – неодноразовий призер та переможець Кубків світу, учасник Олімпійських ігор. І таких багато. Тож, якщо раніше традиційно наші українські спортсмени найчастіше ставали призерами, то цього разу просто потрапити до десятки найкращих – це буде гідним результатом», – зауважив президент Федерації триатлону Дніпропетровської області Сергій Лисов.

Вперше в рамках Кубка Європи з триатлону буде організовано естафету Mixed Relay серед юніорів, яка проводиться в командах з 4 осіб – двох хлопців та двох дівчат, вони беруть участь у дистанційному триатлоні на суперспринті, що виглядає дуже динамічно та видовищно.
Про новини фестивалю можна дізнатися на сайті та на сторінці Dnipro Triathlon Fest у соціальній мережі Facebook.

Інформацію щодо перекриття руху на час проведення Dnipro Triathlon Fest-2019 можна отримати за посиланням.

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Спорт

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: