Skip to content

Вартість послуг комунального підприємства «Ритуальна служба» – одна з найнижчих у місті – експерт

София Танченко

Вартість послуг комунального підприємства «Ритуальна служба» – одна з найнижчих у місті – експерт. Новости Днепра
У Дніпрі функціонує комунальне підприємство «Ритуальна служба» Дніпровської міської ради. Вартість послуг, які надає КП, – одна з найнижчих у Дніпрі. Про це під час прес-конференції повідомила кандидат соціологічних наук, член Соціологічної асоціації України, експерт у сфері регіонального та міського розвитку Надія Міхно.
«Ми порівняли ціни КП «Ритуальна служба» з цінами приватних фірм. Мінімальна вартість послуг, які надає комунальне підприємство, становить 1400 грн, у приватних компаній вона стартує від 2-2,5 тисяч гривень. Перевагами КП «Ритуальна служба» є не лише низькі ціни, а й договір-замовлення на виконання ритуальних послуг, що відповідає законодавству, свідоцтво про поховання, що дає право на перепоховання, встановлення надмогильних споруд. Крім цього, вносяться дані про поховання в муніципальну книгу (пошук і підтвердження факту поховання), видаються довідки про місце поховання, а також документи, що дають право на отримання допомоги у зв’язку з похованням. Також КП «Ритуальна служба» надає послуги за рахунок коштів місцевого і державного бюджетів для тих, хто виконує волевиявлення померлого або особи, яка зобов’язалася поховати померлого, а саме: осіб, котрі мають особливі чи трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, інвалідів війни, померлих, від яких відмовилися родичі, знайдених невпізнаних тіл», – розповіла Надія Міхно.
Також вона додала, що коштом міського бюджету можна частково компенсувати витрати на поховання померлих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, учасників АТО/ООС, воїнів-афганців (за наявності підтверджувальних документів).
Перелік послуг КП «Ритуальна служба» можна знайти за посиланням: http://rs.dp.ua/nashi_uslugi.html

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: