Skip to content

Завдяки системі ProZorro.Продажі бюджет Дніпра отримав 3,5 мільйона гривень

Завдяки системі ProZorro.Продажі бюджет Дніпра отримав 3,5 мільйона гривень. Новости Днепра

За підсумками 2018 року Дніпро увійшов до трійки лідерів у рейтингу міст, які найактивніше використовували електронну систему ProZorro.Продажі.

Рейтинг складено на основі 4 напрямів, за якими муніципалітети працюють у системі ProZorro.Продажі: мала приватизація, оренда нерухомості, продаж майна та оренда тимчасових торговельних місць.

Завдяки системі ProZorro.Продажі бюджет Дніпра отримав 3,5 мільйона гривень. Новости Днепра

Про це під час прес-конференції 19 квітня повідомив голова правління Комітету виборців України Станіслав Жолудєв.

«У 2018 році завдяки системі ProZorro.Продажі Дніпро заробив у бюджет міста понад 2,3 млн грн. Міська влада активно здавала в оренду місця для парковок та виставляла на продаж об’єкти малої приватизації. Дохід від прав із розташування тимчасових споруд становив майже 600 тис. грн, а від малої приватизації місто отримало 1,7 млн грн. Ще близько 20 тис. грн Дніпро заробив на продажу майна.

 

Загалом місто працювало за трьома з чотирьох напрямів (усі, крім оренди нерухомості).

За підсумками першого кварталу 2019 року Дніпро продовжує залишатися у топ-5 міст, які найактивніше використовували електронну систему ProZorro.Продажі. З початку року місто провело 7 аукціонів і заробило до бюджету 1,2 млн грн, з яких 1,1 млн грн – дохід від малої приватизації і ще 90 тис. грн – від прав з розташування тимчасових споруд», – зазначив Станіслав Жолудєв.

Дніпро одним із перших приєднався до системи ProZorro.Продажі. Місто зробило це у жовтні 2017 року за власним бажанням – на той час цього не вимагав жоден закон.

«Показовим є те, що завдяки аукціону ціна деяких об’єктів може збільшуватися навіть у 200 разів. Так, наприклад, стартова ціна нежитлового приміщення площею 47 кв. метрів на вул. Будівельників, 20А була 2 тис. 472 грн, а ціна згідно з договором купівлі-продажу склала 492 тис. грн.

 

Під час продажу об’єкта на вул.

Будівельників, 20А площею 66 кв. м ціна зросла з 3 тис. 373 грн до 601 тис. грн, а при продажу об’єкта на вул. Інженерній, 1 площею 55,5 кв. м – з 4 тис. 144 грн до 277 тис. грн. На цих аукціонах була найбільша кількість учасників – 27, 12 та 10 відповідно. Тобто, що більше охочих придбати об’єкт, то більше зростає ціна і, відповідно, більше заробляє місто», – підсумував Станіслав Жолудєв.

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: