Skip to content

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра

5 квітня в Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара розпочався ІІ етап Всеукраїнської олімпіади зі спеціальностей «Журналістика», «Реклама і зв’язки з громадськістю» для студентів 3 та 4 курсів. Олімпіада організована факультетом систем і засобів масової комунікації.

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра

В олімпіаді беруть участь студенти 30-ти вищих навчальних закладів України. Заявки на участь надіслали 84 переможці попереднього етапу олімпіади. Це представники Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка, Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, Львівського національного університету ім. І. Франка, Національного університету, Національного університету «Одеська юридична академія», Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки тощо. Розширилася географія цьогорічної олімпіади: вперше в ній беруть участь студенти Житомирського державного університету ім. І. Франка, Луганського національного університету ім. Т. Шевченка (Старобільськ), НТУУ «КПІ ім.  І.Сікорського», Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця та ін.

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра

На відкритті олімпіади з урочистою промовою виступив ректор університету Микола Вікторович Поляков. Він відзначив, що проведення цієї олімпіади означає новий етап підготовки висококваліфікованих фахівців та побажав успіхів учасникам.

«Не всі з вас стануть переможцями, але те, що представники 30-ти університетів приїздять до нас втретє, засвідчує об’єктивність, повагу та доброзичливість, з якими в нас оцінюються ваші здобутки, – наголосив ректор. – Тож ми бажаємо кожному з вас перемогти, але вважаємо успіхом уже саму можливість брати участь у такому представницькому змаганні».

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра

Учасники турніру змагаються у виконанні тестових завдань з теорії та історії журналістики, реклами, зв’язків із громадськістю, а також творчого завдання на основі відвідування прес-конференції. Для творчого завдання обрана тема «Новітні технології в сучасній журналістиці», де спікерами на прес-конференції були відомі в регіоні журналісти: Тетяна Захарова – редактор сайту газети «Наше місто», Ольга Палій – заступник директора інформаційної агенції «Інформатор», Влад Войцеховський – автор і ведучий телепроекту «Меморандум».

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра

Декан факультету систем та засобів масової комунікації ДНУ Володимир Демченко сказав, що творче завдання підібрано таким чином, щоб студенти могли показати, як вони вміють застосовувати на практиці знання, отриманні під час навчального процесу:

«Завдяки олімпіаді студенти зможуть перевірити свій вже набутий рівень професіоналізму, а університети – проаналізувати рівень підготовки майбутніх кадрів та, можливо, дещо скоригувати навчальну програму».

Член журі Олена Ткаченко, завідувач кафедри журналістики та філології Сумського державного університету зазначила, що оцінюватися роботи будуть згідно з положенням, розробленим Міністерством Освіти і науки.

«Щодо творчого завдання, звичайно, також є критерії, але в ньому увага приділяється безпосередньо відповідності жанру, в якому написаний матеріал, і зрозумілі творча та креативна складові», – додала Олена Григорівна.

В ДНУ пройшла олімпіада з журналістики та реклами. Новости Днепра

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара вже втретє був визначений базовим закладом вищої освіти для проведення олімпіади згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1313 від 28.11.2018 р. «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018-2019 навчальному році».

Автор: Крістіна Погрібна, студентка факультету систем і засобів масової комунікації

Категория: Новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: