Skip to content

Еротична гурманка: поетеса із Дніпра збудувала кар’єру у столиці

Дарина Сухонос

Еротична гурманка: поетеса із Дніпра збудувала кар'єру у столиці. Новости Днепра

Леся Мудрак — письменниця, філолог, перекладач, критик, громадський діяч. Жила і навчалась у Дніпрі, про­довжила поетичну кар’єру у столиці. Захистила першу в Україні дисертацію на пікантну тему: «Еротична лірика: жанрова специфіка та ідіостилі».

Вона – активний учасник літературного еротичного руху, посіла друге місце у народному кастингу еротичних по­етів. Дівчина доклала чимало зусиль для появи номінації «Найеротичніший твір» у літературному конкурсі «Коро­нація слова». Міс Катарсис, як часто називають поетесу, говорить, що еро­тична поезія – її стихія.

Еротична гурманка: поетеса із Дніпра збудувала кар'єру у столиці. Новости Днепра

Мушу спочатку пережити щось не­звичайне, ексклюзивне, аби викричати думку на папір, — каже Леся. — Перший вірш написала у 15 років після смерті бабусі. Не любовний, а драматичний, навіть трагічний. Бабуся була мені дуже близькою. Ця втрата дала поштовх до творчості. Інтимна лірика для мене пов’язана з родиною, родинним за­тишком, теплом. Любовна – це поезія про платонічні почуття. А еротична – це поєднання духовного і тілесного, коли відчуваєш гармонію між небесним і земним тяжінням. Я досліджую це на поетичних прикладах. У кожного поета можна відшукати декілька еротичних віршів. Не так давно в Україні почали активно упорядковувати антології еро­тичної лірики, тепер це тенденція, але не можна сказати, що вся українська інтимна лірика еротична.

Леся Мудрак балансує на межі інти­мної лірики, знаходить нові слова для того, що вже давно назване. Її виконан­ня когось шокує, когось хвилює, когось вражає, але нікого не залишає байду­жим.

Еротична гурманка: поетеса із Дніпра збудувала кар'єру у столиці. Новости Днепра

Я люблю феєрію, а не пісне і пріс­не, — каже вона. — Хотіла колись на акторський факультет вступати, готу­валась… Але довелось йти на філоло­гію, бо батьки побоювалися, раптом на другорядні ролі тільки годитимусь. Може, і досі шкодую… Хочу створити моновиставу із залученням музики, живопису, хореографії.

Еротична лірика існувала ще за часів античності, потужний її пласт був у літе­ратурі Середньовіччя, а в українському фольклорі здавна існували так звані со­роміцькі пісні. Проте на царині інтимної лірики в українській літературі багато недосліджених творів і авторів, зокре­ма, поетів початку ХХ століття.

Мої поезії можна або сприймати, або не сприймати. Середньоарифме­тичного тут немає. Або захоплення, або обурення, — впевнена Леся.

Читайте также:

Уже в марте пенсионерам Днепра субсидию начислят на банковские карты

С сегодняшнего дня междугородние маршрутки в центр Днепра не доедут

Финансовая помощь для жителей Днепра: как правильно ее оформить

Четкая маркировка против «поднятой руки»: в Днепре появился альтернативный вид остановок

«Машины для убийств» тоже плачут: днепрянин даёт «бойцовским» собакам второй шанс

Потерянные колёса и метровые ямы: в Каменском просят отремонтировать «убитую» трассу на Днепр

8 марта в Днепре: будет ли в этом году официальный выходной

Яркая и почти прозрачная: в Днепре на Левобережном-3 появится новая многоэтажка

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: