Skip to content

Граничну суму матеріальної допомоги для дніпрян визначать за кілька днів – після аналізу кількості всіх звернень

София Танченко

Граничну суму матеріальної допомоги для дніпрян визначать за кілька днів – після аналізу кількості всіх звернень. Новости Днепра
6 лютого комісія з призначення та надання адресної матеріальної допомоги міської ради Дніпра зібралася на позачергове засідання. На порядку денному – врегулювання ситуації з наданням фінансової підтримки дніпровцям, котру вони можуть отримувати за спрощеною процедурою. Під час обговорення, що тривало близько години, вирішили зробити детальний аналіз і прогнозування максимальної кількості заявок – щоб коштів вистачило до кінця 2019 року.
Граничну суму матеріальної допомоги для дніпрян визначать за кілька днів – після аналізу кількості всіх звернень. Новости Днепра
«Матеріальну допомогу отримають усі, хто звернувся. Для цього не потрібно збиратися у довжелезні черги біля мерії, створювати незручності насамперед собі. Можна оформлювати заявки у районних відділах соціального захисту, надсилати їх поштою. Сьогодні під час засідання звучали різні граничні суми матеріальної допомоги. Ми не дійшли єдиного рішення зараз, адже потрібен детальний аналіз. Грошей повинно вистачити для всіх. Люди мають бути у рівних умовах і отримати кошти незалежно від того, звернулися вони зараз чи наприкінці року», – зазначив директор департаменту соціальної політики міськради Дніпра Едуард Підлубний.
Посадовець також додав, що комісія збереться вдруге вже через декілька днів.
Як відомо, рішення про виділення понад 140 млн грн на матеріальну допомогу населенню ухвалили під час минулої сесії міськради Дніпра. Тоді також спростили процедуру надання фінансової підтримки. Для цього потрібні заява, паспорт і ідентифікаційний код.
Однак численними спекуляціями та зумисним спотворенням фактів у місті створили штучну паніку. У результаті вже кілька днів поспіль під стінами міськради збираються дніпряни, котрі хочуть якнайшвидше оформити фінансову допомогу. За провокативними чутками, що їх поширюють злостивці, суми обчислюються кількома тисячами.
Граничну суму матеріальної допомоги для дніпрян визначать за кілька днів – після аналізу кількості всіх звернень. Новости Днепра
Загалом матеріальна допомога передбачена насамперед для нужденних, переселенців, людей, котрі втратили житло, опинилися у складних життєвих обставинах або борються із тяжкими захворюваннями. У таких ситуаціях міська комісія може виділити в середньому до 5,5 тис. грн для кожного випадку.
Нині у міськраді розглядають  звернення від майже трьохсот дніпровців, котрі потребують загалом близько мільйона гривень. Водночас кількість прохань надати матеріальну допомогу збільшилася з п’ятнадцяти до майже двох тисяч щодня.
Адреси районних управлінь праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації для подання документів на отримання матеріальної допомоги:
Амур-Нижньодніпровський район – вул. Радистів, буд. 8;
Індустріальний район – просп. Петра Калнишевського (вул. Косіора), буд. 55;
Самарський район – вул. 20-річчя Перемоги, буд. 51;
Соборний район – вул. Василя Жуковського, буд. 39/41;
Новокодацький район – вул. Трудова, буд. 1-а;
Чечелівський район – вул. Уральська, буд. 5;
Центральний район – вул. Володимира Антоновича (вул. Свердлова), 30;
Шевченківський район – просп. Богдана Хмельницького (вул. Героїв Сталінграда), буд. 116-а.

Категория: Архив, Новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: