Skip to content

У міськраді Дніпра ще раз закликали обласну владу виділити місту частину додаткової держдотації для вторинної медицини

София Танченко

У міськраді Дніпра ще раз закликали обласну владу виділити місту частину додаткової держдотації для вторинної медицини. Новости Днепра

Під час 40-ї сесії міськради Дніпра голова комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та міжнародних зв’язків Євгенія Дитятковська ще раз закликала владу Дніпропетровщини надати місту 176,2 млн грн для фінансування закладів вторинної медицини. Ці кошти – частина майже 900-мільйонної додаткової дотації, яку держава цього року виділила на медичні та освітні потреби регіону. Від рішення обласної влади залежить, зокрема, своєчасна та повна виплата заробітної платні медичним працівникам.

У міськраді Дніпра ще раз закликали обласну владу виділити місту частину додаткової держдотації для вторинної медицини. Новости Днепра

Нині медицина вторинної ланки у Дніпрі (без витрат на енергоносії та капітальних видатків) потребує фінансування у розмірі 915,1 млн грн. Ця сума на 176,2 млн грн більша за державну субвенцію, яку надали Дніпру.

Міська влада на чолі з Борисом Філатовим стурбована можливим повторенням ситуації, коли минулого року Дніпро не отримав жодних дотаційних коштів від Дніпропетровської обласної ради. Тож у 2018 році місто мусило самостійно покривати нестачу. Це – чимале навантаження на муніципальну скарбницю.

Нагадаємо, під час 37-ї сесії міськради Дніпра депутати ухвалили звернення із закликом до обласної влади виділити відповідні кошти. Також очільник міста Борис Філатов звернувся з цього питання до Міністерства фінансів України та Асоціації міст України, очільника обласної державної адміністрації Дніпропетровщини Валентина Резніченка та голови Кабінету Міністрів Володимира Гройсмана.

 

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: