Skip to content

Поездка на такси и проверка больниц: ревизия Днепра от Ульяны Супрун

Ростик Петровский

Ростик Петровский

Поездка на такси и проверка больниц: ревизия Днепра от Ульяны Супрун. Новости Днепра

18 января Днепр с рабочим визитом посетила и.о. министра здравоохранения Украины Ульяна Супрун. Перед выступлением в ДнепрОГА министр посетила поликлинику городской клинической больницы №9 на проспекте Воронцова и пообщалась с таксистом о медицинской реформе. Об этом Ульяна Супрун написала на своей странице в Facebook.

Поездка на такси и проверка больниц: ревизия Днепра от Ульяны Супрун. Новости Днепра

Приехав в больницу, и.о. министра обратила внимание на неубранный снег и гололёд возле центрального входа. А войдя внутрь, возле регистратуры ей сразу нашлось, с кем поговорить. Ульяна Супрун успела послушать как докторов, так и некоторых пациентов. Также ей показали диагностические кабинеты.

Поездка на такси и проверка больниц: ревизия Днепра от Ульяны Супрун. Новости Днепра

«Продовжуємо традицію відряджень в регіони в новому році. Перше місто, що відвідали — Дніпро. Візит сюди розпочали зі спілкуванням з водієм нашого таксі Дмитром. Він дав нам коротку довідку щодо багатьох речей, які стосуються медичних послуг в його місті. Дмитро з дружиною вже мають сімейного лікаря, їхні двоє маленьких дітей — свого педіатра. Зокрема, почули про складнощі, з якими стикають пацієнти в разі потреби оперативного втручання та в цілому як функціонує медицина в місті. Цікаво поспілкуватись з реальним споживачем медичних послуг та отримати якісний зворотній зв’язок. Поділилися планами на цей рік — про запуск програми “Безкоштовна діагностика” вже з липня та здивували Дмитра, що лікаря можна обирати й в приватних медзакладах», — написала Ульяна Супрун.

Поездка на такси и проверка больниц: ревизия Днепра от Ульяны Супрун. Новости Днепра

«Ніде не почуєш так багато про зміни, які ми робимо, як в лікарні. Тому далі вирушили з візитом без попередження до поліклініки міської клінічної лікарні №9. Тут можна переглянути стрім з цього закладу: https://goo.gl/VfoyY4. В цілому якісно поспілкувалися з пацієнтами та лікарями, побачили, які є проблеми, та через що переймаються працівники медзакладу. Щоби стати частиною змін та краще розпоряджатися своїми ресурсами, заклади мають вимагати автономізації. Зокрема про це й говорили з управлінцями на рівні міста та ОДА. Важливе питання — підготовка до програми “Безкоштовна діагностика”, що стартує вже з липня цього року. В Дніпропетровській області є цікава особливість — у міста немає своїх лікарень, усі передані на область. Це унікальна ситуація для обласного центру», — подчеркнула Министр здравоохранения.

В комментариях к публикации мэр Днепра Борис Филатов поблагодарил Ульяну Супрун за помощь и отметил, что Днепр — единственный областной центр, где больницы не принадлежат городу.

Читайте также

Рынок вместо завода и тухлые яйца: история Озерки в Днепре

История символов торговли в Днепре: Дом книги

Под Днепром таксист орал на девушку-инвалида и чуть не выкинул ее из машины

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: