Skip to content

«Львівські круасани» у Дніпрі: без атмосфери і туалетного паперу

Дарина Сухонос

Мережа кав’ярень «Львівські круасани» добре відома дніпрянам. Відгуки у закладів різні: комусь подобаються випічки і кава, а хтось помічає проблеми. «Вкусные круассаны, но плохой дешевый кофе. В зале грязно, видел, как молодой человек в мокрой куртке зашел на кухню», — розповідає Вова Шевчук. «Від місця, де готують круасани, очікуєш чогось особливо смачненького, а отримуєш звичайні бутерброди з різними наповнювачами», – обурений Ігор Лінник.

«Львівські круасани» на Яворницького: без атмосфери і туалетного паперу. Новости Днепра

Кореспондент «НМ» вирішала також скуштувати львівські смаколики, що готують на проспекті Д. Яворницького, 67.

Сервіс на «трієчку»

Я прийшла у кав’ярню до обіду, але тут уже було людно – дніпряни купували каву та круасани на виніс. Перше, на що звернула увагу, – у приміщенні спекотно, задуха, а вікна не відчиняються.

«Львівські круасани» на Яворницького: без атмосфери і туалетного паперу. Новости Днепра

Підійшла до місця, де роблять замовлення – тут пахне випічкою. Багато інформації на стендах, є можливість безготівкового розрахунку. Але на мене довго не звертали уваги. На кухні, окрім дівчини-касира, працює пані без спецодягу, рукавичок та спеціального взуття. Я замовила круасан із тунцем і лимонад. Мені запропонували додати моцарелу, я погодилась і натомість попросила прибрати зі складу круасана яєчню. Касир наголосила, що «на стоимость это не повлияет», мовляв, замовлення дешевшим не стане. Таке зауваження обурило. Хіба я схожа на нужденну людину, яка витрачає останні гроші у кав’ярнях?

Розрахувалася 200-гривневою купюрою. Дівчина на касі демонстративно закотила очі і попросила «мелкие деньги», але в мене їх не було, тож вона розщедрилася на здачу. До речі, в кав’ярні не розмовляють українською мовою, попри концепцію закладу. Навіть не вітаються державною мовою, як це роблять у багатьох супермаркетах.

Жахлива вбиральня і контрастний круасан

Поки готували моє замовлення, пішла до вбиральні. Перед нею дзеркало і місце, де можна помити руки, — це плюс.

«Львівські круасани» на Яворницького: без атмосфери і туалетного паперу. Новости Днепра

А от вбиральня зустріла коричневими плямами на унітазі. Згідно з графіком на дверях востаннє тут прибирали напередодні ввечері, але вже було близько 11-ї ранку.

«Львівські круасани» на Яворницького: без атмосфери і туалетного паперу. Новости Днепра

Туалетного паперу не було, натомість повний сміттєвий бачок.

Замовлення приготували швидко. Я вмостилася біля вікна. Це найголовніший плюс кав’ярні – панорамні вікна. Взагалі, інтер’єр приємний – дерево, пастельні відтінки і неоновий круасан на стіні.

«Львівські круасани» на Яворницького: без атмосфери і туалетного паперу. Новости Днепра

Мій смаколик був свіжий та пухкий. А от начинка лише частково гаряча, відчувалося, що певні інгредієнти (помідори, тунець, моцарела) напхали швидко з холодильника. І це величезний мінус. Хочеться, аби начинка органічно поєднувалася з тим, заради чого сюди йдуть, – з круасаном. Імбирно-лимонний лимонад сподобався.

Рахунок: круасан з тунцем 43 грн (+15 грн за додаткову моцарелу), лимонад з імбиром 20 грн.

Враження: спілкування персоналу не сподобалось, а туалет вразив брудом та відсутністю елементарного.

Побажання: можливо, зручно взяти круасан із собою і побігти працювати в офіс, але випічка розчаровує. Це виявився такий собі бутербродик. Але ж класичний круасан має чудову начинку, запечену всередині, чи не так?

 

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: