Skip to content

Днепрянам компенсируют отказ от балкона

София Танченко

Днепрянам компенсируют отказ от балкона. Новости Днепра

Днепрянам компенсируют отказ от балкона. Новости Днепра

В Днепре продолжается капитальный ремонт фасадов исторических зданий, а параллельно — и борьба с самовольно застекленными, сооруженными балконами, кучей кондиционеров и антенн, напоминает Департамент стратегического развития и инвестиций Днепра. При этом днепрян призывают не дожидаться принудительного демонтажа, а озаботиться этим заранее самостоятельно, получив денежную компенсацию. Об этом журналист «НМ» узнала на официальной facebook-странице Департамента.

— …Ми хочемо нагадати – Дніпро – європейське місто. А чи бачили ви у Кракові, Барселоні, Парижі у центрі міста балкони, засклені за принципом «сам собі архітектор», чи причеплені кондиціонери або супутникові антени по три штуки на квартиру? Правильно – ні! Бо люди шанують власне місто, історію та дбають про пристойний вигляд власного житла, яке, так сталося, є візитівкою міста. Отже, міська рада та наш департамент розраховують на розуміння жителів Дніпра.

Департамент вместе с горсоветом просят жителей Днепра уважительнее относиться к истории своего города и напоминают, как получить компенсацию за демонтаж  балконов.

— У разі згоди власника, співвласників та/або балансоутримувача об’єкта, розгляд питання компенсації витрат з демонтування здійснюється на підставі заяви вищезазначених суб’єктів, до площі якого включено відповідний балкон, лоджію, встановленої форми на ім’я міського голови, до якої обов’язково додаються:

 

  • копія паспорту громадянина України чи іншого документа, що посвідчує особу;
  • копія документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;
  • виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань (для юридичних осіб);
  • копія установчого документа юридичної особи;
  • документ, що підтверджує повноваження стосовно представництва інтересів юридичної особи;
  • копії правовстановлюючих документів на об’єкт нерухомого майна, до площі та складу якого входить відповідний балкон, лоджія;
  • технічний паспорт на квартиру у житловому будинку;
  • звіт про оцінку майна (акт оцінки майна), в якому визначена вартість відповідних елементів опорядження балкону.

Заказать акт оценки имущества может как собственник, совладельцы и/или балансодержатель объекта, так и департамент стратегического развития и инфраструктуры Днепровского городского совета.

— Варто зазначити, що на об’єктах культурної спадщини демонтування не передбачених паспортом елементів здійснюється у примусовому порядку. Закликаємо до співпраці і розуміння. Давайте разом працювати над образом нашого міста і по кроку наближати його до дійсно європейських стандартів.

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: