Skip to content

Министр здравоохранения дала днепрянам очень важные советы

София Танченко

Министр здравоохранения дала днепрянам очень ценные советы. Новости Днепра

Оказывается  летом мороженым можно не только наслаждаться, а и лечиться. Ульяна Супрун на своей странице в Facebook рассказала, чем можно облегчить боль в горле и как уберечь себя от смертельной вирусной инфекции.

Министр здравоохранения дала днепрянам очень ценные советы. Новости Днепра

— Немає причин відмовлятися від холодних ласощів, особливо в спекотну погоду.

 

Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю — їсти холодну їжу. Насправді, холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.

 

Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює зменшення набряку, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі, — пишет Супрун.

Министр здравоохранения дала днепрянам очень ценные советы. Новости Днепра

Но лучше есть мороженное без добавок. Потому что те же орешки или изюм могут вызвать раздражение. А еще лучше скушать обычный фруктовый сок. Но не забывайте о порциях.

— Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою. Уникати ж варто продуктів, які можуть подразнювати слизову оболонку, а саме сухих продуктів, як чипси, сухарики, будь-які приправи, копчених продуктів, кави, сирих овочей, звісно ж варто відмовитись від алкоголю та куріння.

Споживання холодної їжі має сенс тільки для короткочасного полегшення болю в горлі, проте це не основний метод лікування. Будьте обережні та завжди консультуйтесь з вашим лікарем, — рассказывает она.

Помимо приятных новостей с мороженым, и.о. министра здравоохранения предостерегла людей от бешенства. Ее советы в эту опасную пору трудно переоценить.

Министр здравоохранения дала днепрянам очень ценные советы. Новости Днепра

— Сказ — вірусна, смертельна інфекція, яку можна попередити вакцинацією. Людям вірус сказу зазвичай передається при укусі заражених тварин, причому у 99% випадків джерело інфікування — собаки.

Если вас укусила собака или другое животное, не затягивайте с визитом к врачу.

-Інкубаційний період (період від потраплянням збудника до початку проявів хвороби) сказу зазвичай триває 1-3 місяці, але може варіюватися від 1 тижня до 1 року в залежності від різних факторів. Це означає, що симптоми хвороби можуть виникати протягом цього періоду з моменту укусу. Сказ завжди смертельний. Проте правильна та своєчасна допомога до розвитку захворювання дає 100% шанс врятуватися.

Министр здравоохранения дала днепрянам очень ценные советы. Новости Днепра

Супрун также сообщила, что министерство закупило более 39 тысяч доз вакцин и передало их в регионы.

— Ці вакцини вироблені у Франції, мають сертифікат якості GMP та є прекваліфікованими ВООЗ. Їх використовують для вакцинації людей, якщо є підозра, що тварина може бути заражена збудником сказу (а це в кожному випадку укусу або потрапляння слини невакцинованої від сказу тварини на ділянки ушкодженої шкіри, де є порізи чи подряпини або ж на поверхню слизової оболонки).

Министр напоминает, что каждый, кто получил травму от животного с подозрением на бешенство, имеет право на бесплатную медицинскую помощь. Даже если укус не до крови, не стоит расслабляться. Будьте внимательны и берегите свое здоровье!

Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook.

Подписывайтесь на наш канал в Telegram.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости здоровья Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: