Skip to content

Борис Філатов: для Дніпра реформування медицини є пріоритетом

Дмитрий Гриниченко

Дмитрий Гриниченко

15 червня міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з медичними працівниками міста. Напередодні їхнього професійного свята у мерії влаштували урочистий прийом. Найкращі лікарі та медсестри отримали почесні грамоти.

Очільник Дніпра наголосив, що завдяки спільним зусиллям і цілям міської влади та медичної спільноти галузь зможе впоратися з будь-якими проблемами і викликами.

-Ви всі – фахівці, а тому розумієте, що реформування медицини у той історичний період, що склався нині, – це, мабуть, одна з найболючіших тем для професійного середовища, міської влади, мешканців територіальної громади та країни загалом. Та сьогодні ми не будемо говорити про проблеми. Я хотів би говорити з вами про цілепокладання. Коли ти розумієш спочатку точку входу, а потім – виходу, тоді ухвалювати рішення простіше. Навіть якщо вони непопулярні. Тож кожен має розуміти, яка в нього мета на найближчі п’ять або десять років. І коли ми разом займатимемося питаннями медицини й реформування, я хочу, щоб ви були не лише попутниками міської влади у цьому процесі, а й залишалися добрими друзями та професійними радниками. Я прошу вас іти разом зі мною, – зазначив Борис Філатов.

Головний лікар Дніпровського клінічного об’єднання швидкої медичної допомоги Вікторія Корпусенко цілі вже визначила. Жінка переконана: за умови грамотної роботи та підтримки всіх рівнів влади можна змінити галузь на краще. До лікарні, яку очолює пані Корпусенко, щодня надходять найскладніші пацієнти у критичному стані. Нині тут триває реконструкція приймального відділення. Заради того, щоб заклад отримав відділення із сучасним обладнанням для порятунку людських життів, і пацієнти, і працівники з розумінням ставляться до тимчасових труднощів. Адже коли рахунок іде на хвилини, доля хворого залежить саме від якісного приладдя та професіоналізму лікарів.

-Наша лікарня буде закладом інтенсивного лікування. Це вже визначено. Ми вдосконалюватимемо свою лікувальну та діагностичну роботу. Будемо перетворюватися на лікувальний заклад, що працюватиме інтенсивно, цілодобово й при цьому – на найвищому рівні. Зробити це – величезна праця. І не тільки наших медиків, а й влади усіх рівнів. Без цього неможливо, – вважає Вікторія Корпусенко.

Загалом розвиток медицини у Дніпрі нині є одним із основних пріоритетів для міської влади. Йдеться про фактичне перезавантаження галузі. Це допоможе створити якісні та комфортні умови для обслуговування дніпрян і роботи медичних працівників. Так, цього року на фінансування галузі у бюджеті міста закладено понад 1,1 млрд грн. У місті працюють над створенням єдиного медичного простору. Наразі Дніпро поступово повертає собі лікувальні заклади вторинної ланки. Йдеться про 15 установ. Ще 14 залишаються у підпорядкуванні обласної влади. Також у 2018 році 1,1 тис. лікарів первинної ланки отримують від муніципалітету премії у розмірі до 30% від заробітної плати.

Крім цього, зусиллями міста ремонтують амбулаторії. Також уперше за багато років місто придбало 15 нових автомобілів швидкої допомоги. До кожної поліклініки у Дніпрі можна записатися через інтернет. На черзі – ще низка електронних новацій у медицині. Серед здобутків галузі також відкриття у Дніпрі першого в Україні Алергологічного центру. Для створення закладу, закупівлі медобладнання місто виділило 7 млн грн. Центр має лабораторію молекулярної алергології, яку створили за віденським зразком.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: