Skip to content

ТОП- 7 новинок в субсидиях

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

ТОП- 7 новинок в субсидиях. Новости Днепра

С 1 мая этого года в Украине действуют новые правила предоставления субсидий гражданам на оплату жилищно-коммунальных услуг.

*Субсидія як виняток призначається у разі, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю або набув право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплатив (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних) на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень.

* Не зможуть більше отримувати субсидії сім’ї, котрі мають транспортні засоби, з дати випуску яких минуло менше п’яти років. Виняток: мопеди і авто, надані органами соціального захисту населення.

* Вводяться обмеження на житлову площу. Сім’ї, що живуть у квартирах площею більше ніж 120 кв. м або в будинку, площа якого більша 200 кв. м, не отримають субсидії. Це правило не поширюється на прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, а також на сім’ї, в яких не менше року проживають троє дітей.

* Безробітним для збереження субсидії треба стати на облік у центр зайнятості. Органи соціального захисту для людини працездатного віку, яка декларує нульовий дохід і не перебуває на обліку в центрі зайнятості, будуть враховувати щомісячний дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб (1762 грн х 3 = 5286 грн).

* Соціальна норма на газове опалення знизиться з 5 до 4,5 кубометра на 1 кв. м площі. Для електричного опалення норма зменшиться з 51 до 30 кВт/год. на 1 кв. м. При оформленні субсидії на понаднормову житлову площу норму можна збільшити максимум на 30 відсотків.

* Внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору про оренду житла – тільки на основі заяви і декларації, вказавши склад домогосподарства. Ця заява потрібна для обстеження матеріально-побутових умов, а акт обстеження стане основою для призначення чи непризначення допомоги.

* Спрощена процедура отримання субсидій для жителів об’єднаних територіальних громад. Тепер ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення державної допомоги і передавати їх в органи соціального захисту.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: