Skip to content

Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра

У цьому році реформа децентралізації торкнулася культурного життя громад області. Населення власними силами організовує регіональні та всеукраїнські фестивалі.

11 квітня у Придніпровській школі Червоногригорівської ОТГ відбувся фольклорно-етнографічний фестиваль до Великодня. Понад двісті учасників, змагання на кращу метрову писанку, пісні, танці, виставка дитячої творчості… Громада існує з жовтня 2017 року, і це перший захід з часу утворення.

— Це взагалі вперше, що на свято з’їхалися жителі інших сіл. Раніше ми святкували одним селом, або однією школою, і було далеко не так багато людей, — згадує жителька Придніпровського Віталія.

А у січні в Софіївській ОТГ відбувся Різдвяний фестиваль. Влаштовувати масштабні святкування громадам допомагає Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування, що підтримує і пропагує процес децентралізації.

На черзі – ще три фестивалі.

26 травня пройде всеукраїнський «Сяйво-фест» в Аулах – там влаштують квести, конкурс повітряних зміїв, майстер-класи та ярмарки. У «Рятівному секторі» гостей навчатимуть надавати першу допомогу, у «Спортивному» виступлять силачі та велосипедисти-екстремали. Представники різних міст і сіл посадять в аулах по дереву, щоб створити великий сад.

2 червня у Криничанській ОТГ пройде дитячий фестиваль «SMILE FEST 2018» до Дня захисту дітей. На гостей чекають творчі виступи, змагання з малювання коміксів, спортивні змагання. Буде діяти веселий смайл-майданчик для дітей з особливими потребами.

На Івана Купала у Солонянській ОТГ влаштують обласний фестиваль художніх колективів.

Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра Сільські святкування набирають обертів: куди дніпрянам поїхати в цьому році. Новости Днепра

Категория: Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра, Реклама

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: