Skip to content

Мер Дніпра відвідав «український Єрусалим» в США

Кристина Гришанова

Кристина Гришанова

Мер Дніпра відвідав "український Єрусалим" в США. Новости Днепра

У відрядженні мер Дніпра відвідав  найбільший та найвідоміший український некрополь у західній півкулі — Саут-Баунд-Брук. Про це журналіст «НМ» довідався на Facebook сторінці Бориса Філатова.

Це містечко часто називають українським Єрусалимом, проте паломників тут не так багато.
Складно повірити, однак за роки незалежності України серед вітчизняного естеблішменту це святе місце чи не єдиною відвідала лише…Марина Порошенко.

 

Українські політики та чиновники часто приїздять до США. Однак в пошуках грошей чи покровительства, депутати та міністри не знаходять час, щоб прийти сюди. Ми, мабуть, були першими, хто приїхав щоб відвідати цвинтарь Святого Андрія.

 

Нині на території цвинтаря спочивають близько 6 тисяч (!) наших земляків, що творили українську історію, так само боролися за свободу країни і долали неможливе.

Віддати їм шану – наш святий обов’язок. Жоден із них не боявся труднощів, а робив своє. Навіть тоді, коли ніхто в нього не вірив.

 

Тут поховані українські служителі церкви, вчені, військові, лідери повстанського руху, отамани Холодного Яру, діячи УНР, письменники Тодось Осьмачка та Євген Маланюк, борець за права кримських татар Петро Григоренко, — написав мер Дніпра.

Також, очільник міста відвідав могилу відомого  філософа Дмитра Донцова. Та за особистим проханням Дмитра Яроша поклав квіти.

Мер Дніпра відвідав "український Єрусалим" в США. Новости Днепра

Брате мій, твое прохання виконано,- написав Борис Філатов.

Категория: Архив, Новости Днепра, Новости политики Днепра

Метки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: