Skip to content

У Дніпрі сто активістів ОСББ та ЖБК навчать користуватися електронними сервісами

Inna Vnukova

Inna Vnukova

У Дніпрі сто активістів ОСББ та ЖБК навчать користуватися електронними сервісами. Новости Днепра

Проект громадської спілки «Агенція місцевої демократії Дніпропетровської області» під назвою «Цифрова спільнота» визначено одним з десяти переможців міського конкурсу з підтримки громадських організацій.  Як стало відомо журналісту «НМ», мета проекту – навчити голів, бухгалтерів та адміністраторів дніпровських ОСББ та ЖБК користуватися наявними електронними сервісами.

Зі слів директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артема Нідєлько, з міського бюджету на реалізацію проекта-переможця буде витрачено 230 тисяч гривень:

У Дніпрі сто активістів ОСББ та ЖБК навчать користуватися електронними сервісами. Новости Днепра

 — Сподіваємося, що заходи, реалізовані рамках проекту, будуть корисними для представників ОСББ, ЖБК, ОСН. Така спільна робота з громадськими організаціями доводить, що місто на практиці  підтримує діяльність цих об’єднань, які працюють задля розвитку міста.

Ще 92 тисячі до загального кошторису додадуть автори проекту.  Але для тих, хто запишеться на навчання, воно буде абсолютно безкоштовним. Наразі до участі в проекті запрошується по одному представнику від усіх дніпровських ОСМД та ЖБК.

Просвітницький проект розробила та реалізує громадський активіст, депутат міської ради від “Нашого краю” Анжеліка Піліпенко.

За досвідом Анжеліки Пилипенко, управління такими громадськими організаціями зазвичай беруть на себе люди не дуже молоді:

У Дніпрі сто активістів ОСББ та ЖБК навчать користуватися електронними сервісами. Новости Днепра

—  Проблема в тому, що активні люди – це люди похилого віку, але вони не знають, як працювати з компьютером.  Навчити їх — це нагальна потреба. Минулого року на підтримку ОСББ та ЖБК місто виділило 48 мільйонів гривень, але станом на грудень 2017-го з них було використано лише 26 мільйонів. Тоді ми усі разом взялися за цю роботу, але 6 мільйонів гривень так і залишилися неприйнятими ОСББ — лише через те, що вони не мали знань, як це зробити. Ми пропонуємо ОСББ та ЖБК участь у міському та обласному конкурсах, в міжнародних грантах, але вони не знають, як до цього підійти.  Тож наші тренінги спрямовані на те, щоб навчити людей самостійно користуватися усіма наявними електронними сервісами. Учасників тренінгу також навчать, як отримати власний електронний ключ, необхідний для повноцінної роботи ОСББ та ЖБК.

Як розповіла Анжеліка Пилипенко,  навчання розпочнеться, як тільки набереться необхідна кількість учасників та відбудуться усі необхідні тендерні процедури.  У кожній групі буде не більше 25 осіб, загалом знання зможуть отримати близько 300 активістів ОСББ та ЖБК.

Для того, щоб отримати додаткову інформацію та зареєструватись для участі в проекті, організатори пропонують звернутися за адресою: вулиця Олександра Поля, 2, офіс №132.

Категория: Архив, Новости Днепра, Общественные и социальные новости Днепра

Метки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: